Firma Diferit din Cluj-Napoca a câştigat licitaţia pentru deszăpezirile pe 3 ani a drumurilor naționale din Prahova

Firma Diferit din Cluj-Napoca a câştigat licitaţia pentru deszăpezirile pe 3 ani a drumurilor naționale din Prahova

Potrivit CNAIR, firma Diferit AG SRL, din Cluj Napoca, a câștigat licitația pentru deszăpezirea drumurilor naționale de pe raza județului Prahova, începând cu această iarnă și până în 2024.

Potrivit informațiilor făcute publice de către CNAIR, contractul a fost parafat pe 24 noiembrie 2021 și va fi valabil până pe 24 noiembrie 2024, valoarea totală a acestuia fiind de 32,5 milioane de lei cu TVA. Primul contract subsecvent a fost semnat la data de 26 noiembrie, valoarea acestuia fiind de circa 2,7 milioane de lei.

Potrivit caietului de sarcini, firma câștigătoare va fi obligată să asigure deszăpezirea mecanică, montarea și demontarea panourilor parazăpezi.

Cea mai importantă componentă – deszăpezirea mecanică – presupune răspândirea mecanică a materialelor antiderapante sau a substanţelor chimice în scopul prevenirii sau combaterii poleiului, gheţii sau a zăpezii, patrularea cu utilaje pentru informarea stării drumurilor naţionale sau pentru prevenirea înzăpezirii în timpul ninsorilor liniștite sau a viscolelor moderate (cu viteza vântului sub 30 km/oră), deszăpezirea mecanică cu autoutilaje specifice, precum și degajarea vehiculelor înzăpezite care împiedică acţiunea de deszăpezire de pe platforma drumurilor. Toate aceste acţiuni se contabilizează în ore lucrate. 

Tot în caietul de sarcini apare și lista utilajelor necesare pentru ca firmele participante la licitaţie să poată îndeplini serviciile solicitate: șapte turbofreze – utilaje multifuncţionale cu tracţiune integrală, plus tractoare, autoremorchere, încărcătoare, buldoexcavatoare sau autobasculante cu lamă.

Firma Diferit AG SRL a fost acuzată că ar fi "firma de casă" a primarului Emil Boc. Aceasta deszăpezește şi două treimi din județul Brașov potrivit newsbv.ro. Diferit AG SRL – firmă cu 3 angajați – face parte dintr-o încrengătură de firme controlate de soții Nicolae și Daniela Petri. Socitatea de elită a grupului este Diferit SRL Cluj Napoca, abonată la contractele Primăriei Cluj-Napoca, mai scrie publicaţia din Braşov.

Diferit SRL Cluj-Napoca a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 25,9 milioane euro, în creștere ușoară față de anul 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de 24,4 milioane euro, iar în 2018 a fost de 25,5 milioane euro. 

Comenteaza