Noul termen de finalizare pentru Podul Porțelanului

Noul termen de finalizare pentru Podul Porțelanului

Primăria clujeană va da în judecată firma din Timișoara care a proiectat inițial Podul Porțelanului. Noul termen de finalizare a lucrărilor este finele anului 2022. Studiul de fezabilitate refăcut mai are nevoie de avizul de la mediu, după care va intra în Consiliul Local pentru abrobare.

„Din nefericire am avut un proiectant care a greșit soluția de proiectare. A fost un contract încheiat în anul 2015. Între timp am reușit să reziliem contractul după ce proiectantul nu a vrut să modifice soluția conform expertize tehnice. Urmează ca noi să mergem în instanță să ne recuperăm banii pe care i-am cheltuit suplimentar pentru această eroare de proiectare. Practic s-a modificat studiul de fezabilitate și mai avem nevoie de o singură autorizație, de la mediu, care ar trebui să iasă luna aceasta, astfel încât la finalul lui septembrie, începutul lui octombrie, să intrăm în Consiliul Local pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Estimarea noatră este că până la sfârșitul anului 2022 acest pod va fi gata”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea la radiocluj.ro.

Lucrările de proiectare pentru podul Porțelanului au fost contractate prin licitație de la societatea VCE Vienna Consulting Engineering cu peste 64.000 de lei. Lucrarea fusese contractată de Diferit pentru peste 5,7 milioane de lei fără TVA, dar santierul a fost sistat în 2019 din pricina unui zăcământ de sare, descoperit odată cu lucrările.

Noul studiu de fezabilitate a fost intocmit, pentru 80.000 lei, de Costin și Vlad Biroul de Proiectare.

Noul pod ar urma să aibă 62 m, cu trei deschideri: 8,76 m + 35,94 m + 8,76 m, și va asigura circulația pe două benzi cu lățimea de 7,8 m carosabil. Trotuarele vor fi de 1,2 m lățime pe ambele laturi. Se va amenaja şi o pistă pentru biciclete. Lățimea va fi de 10,8 m. Lucrările, până în prezent, au fost realizate de Diferit Cluj. Așa cum se știe, pe un mal al Someșului s-a găsit un zăcământ de sare, lucru care a stoptat şantierul. Investiţia se ridică la 5,7 milioane de lei, plus TVA.

Comenteaza