Nouă rută de acces din Floreşti spre Cluj-Napoca

Nouă rută de acces din Floreşti spre Cluj-Napoca
Primăria Floreşti anunţă că în această lună va pune la dispoziţia floreştenilor o nouă rută de acces spre Cluj-Napoca, cu joncţiune în DN1.

Este vorba de un traseu pe partea de sud a comunei, amenajat din fonduri proprii ale administraţiei publice locale floreştene. Noul drum, a cărui lăţime va permite o circulaţie decentă pe două sensuri, porneşte din strada Tăuţiului, continuă pe deasupra unităţilor militare şi apoi se bifurcă spre DN1 - Avram Iancu pe direcţia Metro sau după 200 de metri, tot spre DN1, pe direcţia Polus-Epinvest.

"Este o nouă legătură spre Cluj care sunt sigur că va fi folosită de mulţi floreşteni, mai ales cei din Tăuţi sau din zona de sud a comunei, lucru ce va duce la o eliberare a traficului de pe Avram Iancu/ DN1. Iată, dacă autorităţile centrale nu ne ajută deloc, ne descurcăm pe plan local. Am creat acest nou drum pe partea de sud şi, în funcţie de cum evoluează situaţia, anul viitor suntem pregătiţi să asfaltăm drumul de pe partea de nord, cel care face legătura cu zona de vest a cartierului Grigorescu", a declarat primarul comunei, Horia Şulea.

Edilul a ţinut să precizeze că ruta nu va înlocui mult-anunţata centură ocolitoare a comunei. 

"Într-adevăr urmăreşte o porţiune calea viitorului drum de ocolire, dar atât. Drumul de Ocolire Sud, proiect care continuă, fiind în derulare, va avea un ecartament mult mai larg, e asfaltat, are pistă de biciclete şi trotuare. Acolo urmează să fie mutaţi stâlpii, să se creeze şi o porţiune de drum în totalitate nou, e o lucrare mult mai amplă", a specificat el.

În prezent se lucrează la rigole şi la calea de rulare, iar în primă fază drumul va fi de macadam. totuşi autorităţile susţin că pe viitor se are în vedere asfaltarea sa.

Comenteaza