Noua rețea de apă din Cojocna e aproape gata

Noua rețea de apă din Cojocna e aproape gata
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Compania de Apă Someș S.A. continuă în ritm alert proiectul de înlocuire a vechii conducte de apă din localitatea Cojocna.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, în momentul de față, lucrările înregistrează un progres de circa 80%.

„Stațiunea Băile Cojocna beneficiază în acest an de ample investiții edilitare, atât în ceea ce privește rețeaua de apă cât și infrastructura rutieră. Ne dorim astfel ca, până în toamnă, aceste lucrări să fie finalizate, iar cetățenii de aici, dar și turiștii, să se bucure de beneficiile acestor investiții asigurate din bugetul Consiliului Județean”, a precizat Alin Tișe.

Concret, până la începutul lunii August 2021, executantul lucrării a montat noua conductă de apă pe o lungime de peste 1.500 m. De asemenea, au fost realizate 26 de branșamente la imobile și montați doi hidranți care permit alimentarea autospecialelor de pompieri în caz de incendiu. În acest moment se lucrează pe străzile Republicii, Șerpa, Andrei Mureșanu și Cuza Vodă.

Până la finalizarea lucrărilor, preconizată în cursul lunii octombrie, constructorul va monta încă 220 m de rețea de apă, respectiv 23 de noi branșamente la imobile.

Costul total al investiției, în cuantum de aproximativ 800.000 lei, este asigurat din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit din redevența și impozitul pe profit datorate Consiliului Județean de către Compania de Apă „Someș”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza