Noua pistă a aeroportului, finalizată până în vară

Noua pistă a aeroportului, finalizată până în vară
Lucrările la noua pistă a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca ar urma să se finalizeze în această vară, a dat asigurări preşedintele administraţiei judeţene, Alin Tişe.

El a precizat că imobilul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) care împiedică evoluţia lucrărilor a fost transferat în patrimoniul Consiliului Judeţean, urmând a fi demolat.

Demolarea imobiliului MApN, situat în zona de protecţie a noii piste a aeroportului, va putea fi demolat chiar într-o singură zi, a apreciat preşedintele administraţiei judeţene, Alin Tişe. Cel mai probabil, lucrările de demolare vor fi efectuate de aceleaşi firme care se ocupă de construcţia pistei, astfel încât să nu apară alte întârzieri, a spus Tişe: "Clădirea Ministerului Apărării vizează un amplasament de circa 3.500 de metri pătraţi. Este vorba despre un soi de hală, dezafectată, care poate fi demolată imediat".

În afara acestei clădiri, nu mai sunt alte impedimente pentru ca lucrarea să nu poată fi finalizată până în vară. Nu vor fi întâmpinate probleme nici în cazul procedurii de expropriere. "Am consemnat deja sume pentru nouă dintre titularii care au fost expropriaţi. Acum mai avem de negociat cu societatea Agrotransilvania, care are în zona de protecţie a pistei o livadă cu pomi fructiferi. Reprezentanţii acestei firme doreau să primească la schimb tot teren, însă acest lucru nu ne este permis prin lege. Oricum, lucrările nu sunt condiţionate de aceste negocieri. Legea exproprierii ne permite să mergem înainte cu lucrările, chiar dacă societatea nu va fi de acord cu suma pe care o va primi la schimb", a spus Tişe.

Pista de 2.100 de metri va putea fi dată în folosinţă imediat ce se va finaliza. Tişe a precizat că nu crede că bugetul de anul acesta va permite organizarea unei noi licitaţi pentru continuarea pistei până la 3.500 de metri. "Oricum, pista de 2.100 de metri care se va da în folosinţă în vară este suficient de lată şi fără denivelări, astfel încât să facă faţă şi avioanelor de capacitate mai mare", a spus Tişe.

 

 

Etichete
Comenteaza