Nou ansamblu imobiliar, de 7 case, pe strada Trifoiului

Nou ansamblu imobiliar, de 7 case, pe strada Trifoiului

Un ansamblu imobiliar cu 7 case pe strada Trifoiului numărul 39 se află în dezbatere publică, înainte ca proiectul să ajungă pe masa consilierilor locali spre aprobare.

Este vorba despre un Plan Urbanistic Zonal de parcelare și construire locuințe familiale pe un teren de 2.977 metri pătrați de pe pe frontul estic al străzii Trifoiului. Terenul este încadrat din punct de vedere urbanistic în UTR Liu - Locuinţe cu regim redus de înălţime dipuse pe un parcelar de tip urban.

Astfel, potrivit reglementărilor urbanistice în vigoare, procentul de ocupare a terenului (POT) este de maxim 35% iar coeficientul de utilizare a terenului (CUT) maxim 0,9, în timp ce înălțimea maximă admisă a viitoarelor case este de S+P+E+ M sau etaj retras în loc de mansardă, adică maxim 12 m la coamă.

Pe parcela de aproape 3.000 mp se propune practic ridicarea a șapte case cu etaj și mansardă, fiind vorba despre case cuplate. Accesul la viitoarele locuințe se va face din strada Trifoiului pe o alee carosabilă privată, închisă circulației publice, cu lățime variabilă 3,5-7,5 m cu circulație carosabilă cu dublu sens, trotuar pe o singură parte și o zonă de protecție către gardul vecin deja construit.

”Locuințele vor fi amplasate la distanță unele de celelalte și vor fi accesibile prin intermediul aleii carosabile propuse, vor beneficia de spații verzi amenajate în cadrul parcelelor propuse și vor avea o arhitectură modernă, cu acoperișuri de tip terasă sau șarpantă. Parcelele propuse vor dispune de o platformă comună îngropată destinată colectării selective a deşeurilor menajere, cu acces facil din spaţiul public”, se arată în proiect.

Este primul proiect imobiliar privat din oraș care propune un punct gospodăresc îngropat pentru deșeurile menajere.

Spațiile verzi vor ocupa circa 1.000 mp din întreaga parcelă. Construcțiile vor fi realizate cu retragere de minim 5 m față de strada Trifoiului. Pe parcelă sunt prevăzute 14 locuri de parcare la subsol și 2 la sol.

Proiectul a obținut avizul Comisiei de Urbanism în decembrie 2019, iar acum se află în dezbatere publică până în 29 mai.

Comenteaza