Noi investiții de peste 1,5 milioane lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Noi investiții de peste 1,5 milioane lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va achiziționa noi echipamente medicale menite să contribuie la tratarea și evaluarea pacienților.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează, în principal, suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pe anul 2023, din venituri proprii, cu suma de 1.522.700 de lei.

Resursele financiare vor fi utilizate, în principal, pentru achiziționarea unor echipamente medicale, printre care un ecograf cu două sonde pentru gastroenterologie, un sistem de ultrafiltrare simplificată, o masă de examinare și terapie, un impedasmetru și sistem de investigare video, un ecograf și o masă de examinare.

De asemenea, este prevăzută achiziționarea serviciilor privind elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de investiții (DALI), a serviciilor de proiectare și execuție, precum și a dispozitivelor și echipamentelor necesare pentru organizarea și funcționarea optimă a unității sanitare.

„Dotarea cu aparatură de înaltă tehnologie și infrastructura adecvată sunt elemente esențiale pentru asigurarea unui act medical de înaltă calitate. Vom continua să acordăm spitalelor clujene sprijinul necesar pentru diversificarea paletei de servicii oferite pacienților și pentru asigurarea celor mai bune condiții de examinare, diagnosticare și tratament", a declarat Alin Tișe.

Comenteaza