Echipamente ultraperformante pentru Institutul de Transplant Renal

Echipamente ultraperformante pentru Institutul de Transplant Renal

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat aparate și echipamente medicale de ultimă generație pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca.

 „Calitatea actului medical și a serviciilor oferite pacienților ne preocupă în mod deosebit, motiv pentru care investițiile în spitalele clujene vor continua să reprezinte o prioritate absolută și a actualului mandat.

Cu siguranță, noile dotări vor veni atât în sprijinul medicilor, facilitându-le munca, cât și în sprijinul pacienților, ajutându-i să depășească mai ușor procedurile sau intervențiile la care sunt supuși”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Valoarea noilor dotări, deja recepționate, este de 256.414 de lei. Banii special alocați din bugetul propriu al forului administrativ județean au fost utilizați pentru dotarea ICUTR, unitate sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătății.

Noile dotări sunt un set litotritor endovezical, un ureteroscop flexibil cu două canale de lucru, un transductor biplan, transrectal, unul convex și unul liniar, o targă pentru transportul pacienților, trei telescoape și două seturi de uretrotomie.

Comenteaza