Video Noi detalii despre mini-centura din nordul Zonei Metropolitane Cluj-Napoca. Tișe: „Poate fi un exemplu și pentru alte zone din județ”

Noi detalii despre mini-centura din nordul Zonei Metropolitane Cluj-Napoca. Tișe: „Poate fi un exemplu și pentru alte zone din județ”
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Peședintele Consiliului Județean Cluj susține că această soluție poate fi varianta optimă de îmbunătățire a infrastructurii rutiere din partea de nord a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca, prin descărcarea traficului greu și de tranzit de pe teritoriul municipiului reședință de județ.

Forul administrativ județean a publicat, în urmă cu o săptămână, în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică aferente modernizării drumului județean 170B Topa Mică-Așchileul Mic, în lungime de 8 km.

Acesta ar reprezenta o mini-centură a municipiului Cluj-Napoca. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a oferit, la ZIUA LIVE, mai multe detalii despre acest proiect.

„Noi am încercat să venim în sprijinul municipiului Cluj-Napoca și a găsirii unor soluții pentru deceongestionarea traficului. Ne gândim să facem acea Centură de Sud, dar nu este încă prinsă în finanțarea PNRR așa cum ne-am dorit. Astfel, trebuie să gândim ca la anumite distanțe și intervale orare să găsim rute alternative care să scoată traficul de tranzit din Cluj-Napoca și din comunele de pe zona metropolitană. Practic, să le scoatem din oraș.

Am găsit soluția optimă să deviem traficul de tranzit dinspre zona de Nord a municipiului și a o folosi ca o mini-centură. Este un drum care va lega tot ce vine din județul Sălaj, Satu Mare, Maramureș și doresc să intre în Cluj-Napoca.

Drumul dintre Topa Mica și Așchileu, în lungime de 8 km, care acum este îngust și de pământ, îl vom finaliza și îl vom transforma într-o mini centură. Va fi legat de drumul județean, așa zisul drum al Bistriței, primul tronson, care este deja gata și este făcut pe bani europeni”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Potrivit lui Tișe, traficul care vine din zona respectivă nu va mai intra nici măcar în zona metropolitană, iar dacă această soluție va fi un succes, ar putea fi un punct de plecare și să se găsească variante asemănătoare și în alte zone a județului.

Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare este de 720.000 de lei, operatorii economici interesați putând să depună ofertele până în data de 4 martie 2022, ora 15.00.

Comenteaza