Video Noi autobuze electrice pentru Cluj-Napoca. Cum arată vehiculele de 145 mil. euro

Noi autobuze electrice pentru Cluj-Napoca. Cum arată vehiculele de 145 mil. euro

Primări Cluj-Napoca urmează să semneze contractul pentru noi autobuze electrice articulate, produse de polonezii de la Solari. Orașul vrea să elimine transportul public poluant până în 2028.

Este vorba despre autobuze Urbino 18. Autobuzul are o lungime de 18 m, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,48 m și poate transporta 40 de pasageri pe scaune și 94 în picioare, inclusiv un loc destinat persoanelor cu dizabilități. Noile autobuze Solaris au asigurate un sistem de aer condiționat și încălzire și un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunțarea stației sau alte informații privind traseul. Totodată, călătorii vor beneficia și de acces la Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Au o viteză maximă (la putere constantă) de 70 km/h, o accelerație de 1,5 m/s2 până la 30 km/h și o decelerare a frânei de urgență de până la 3 m/s2.

Amintim că, în toamna anului trecut, Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru achiziționarea a 40 de autobuze electrice noi, care costă peste 145 de milioane de euro, fonduri bugetare.

41 de autobuze electrice fac parte în prezent din flota Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, cărora se adaugă 90 de troleibuze și 28 de tramvaie.

Comenteaza