Municipalitatea mai face o încercare pentru modernizarea Podului Garibaldi

Municipalitatea mai face o încercare pentru modernizarea Podului Garibaldi

Primăria Cluj-Napoca va lansa curând o nouă licitație pentru modernizarea Podului Garibaldi.

''MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA titular al proiectului Elaborare DALI, DTAC/DTAD și PT+DE pentru realizarea lucrărilor de intervenție și modernizare POD GARIBALDI, deviere rețele edilitare și racordare la străzile adiacente, pentru obiectivul de investiție „POD PESTE RÂUL SOMEȘUL MIC PE STRADA GIUSEPPE GARIBALDI (POD GARIBALDI) ÎN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, JUDEȚUL CLUJ” , anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Cluj, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Elaborare DALI, DTAC/DTAD și PT+DE pentru realizarea lucrărilor de intervenție și modernizare POD GARIBALDI, deviere rețele edilitare și racordare la străzile adiacente, pentru obiectivul de investiții „POD PESTE RÂUL SOMEȘUL MIC PE STRADA GIUSEPPE GARIBALDI (POD GARIBALDI) ÎN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, JUDEȚUL CLUJ” propus a fi amplasat în municipiul Cluj-Napoca, str. Giuseppe Garibaldi, fn, jud. Cluj'', transmite municipalitatea.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Cluj, Calea Dorobanților, nr. 99 în zilele de luni-vineri între orele 09.00-14.00, precum și la următoarea adresă de internet http://apmcj.anpm.ro. Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a APM Cluj http://apmcj.anpm.ro

Podul Garibaldi aşteaptă să fie modernizat încă din 2014. Costurile iniţiale erau estimate la 4,8 milioane de lei, dar între timp s-au dublat. În 2019, proiectul de modernizare a fost scos la licitație de patru ori, însă nicio firmă nu a depus oferte. 

Ulterior, municipalitatea a atribuit companiei Costin și Vlad Birou de proiectare un contract în valoare de 270.000 de lei pentru elaborarea unei noi documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţie, a documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire, a documentației tehnice pentru obținerea autorizației de desființare și a proiectului tehnic pentru podul Garibaldi.

Anul trecut, primăria spunea că durata totală de execuție a lucrărilor la podul Garibaldi este de nouă luni, iar finanțarea va fi suportată de la bugetul local. Lucrările vor fi executate "sub trafic”. Garibaldi nu doar că va fi nou, dar și mai larg. Va avea patru benzi de circulaţie, trotuare pe ambele părţi şi piste de biciclete. Lucrările la podul Garibaldi erau programate să înceapă în paralel cu cele de la podul Traian. A existat şi un proiect modern, însă a fost abandonat în favoarea unuia clasic.

Finanțarea lucrărilor la Podul Garibaldi ar putea să fie realizată din fonduri europene sau guvernamentale, însă dacă proiectul nu va fi eligibil pentru axele de finanțare, Primăria va realiza investiția din fonduri proprii.

Etichete
Comenteaza