News alert Video Monopol total pus de Supercom la Cluj. A câștigat și licitația de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor

Monopol total pus de Supercom la Cluj. A câștigat și licitația de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, miercuri dimineața, la ZIUA LIVE.

În luna august 2021, SC Supercom SA a câștigat licitația publică pentru delegarea, pentru o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor municipale pe Lotul 1. Acest lot cuprinde municipiul Cluj-Napoca, orașul Huedin și 43 de comune situate în proximitatea acestora.

De asemenea, pentru Loturile 2 și 3, care reunesc alte 35 de UAT-uri din județul Cluj, licitația a fost câștigată de același operator.

Potrivit liderului forului administrativ județean, în ceea ce privește gestionarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), tot bucureștenii de la Supercom au câștigat licitația.

„Tot județul va avea contract cu Supercom. Aseară s-a finalizat procedura de licitație pentru administrarea CMID-ului. Contractul este pe 10 ani. Acest centru ecologic este modern. Același operator va funcționa și în municipiul Cluj-Napoca. Mă bucur că după o muncă de ani de zile avem o finalizare. Eu mi-am dorit când am pornit la drum să fie operatori mai mulți. M-am gândit că va fi concurență între ei. Însă, rezultatul final a fost acesta. De aceea am și partajat acest așa zis tort al gunoaielor din tot județul, pentru a da oportunitatea mai multor firme să concureze”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Investiția CMID are o valoare de 70 de milioane de euro, fiind realizată de CJ și cofinanțată din fonduri europene. Centrul realizat la Cluj este cel mai mare de acest tip din România, având o capacitate de depozitare de 1,5 milioane mc de deșeuri. Obiectivul va asigura depozitarea, în condiții ecologice, a deșeurilor menajere de pe teritoriul întregului județ. 

Ce se schimbă pentru clujeni

„Noi am impus prin licitație niște prețuri. Prețurile actuale, cu care s-a câștigat, sunt mai mici decât la vechii operatori. N-aș vrea să mă hazardez să spun acum un preț. Oamenii, dacă vor colecta selectiv și vor respecta contractul cu firma de salubritate, vor plăti mai puțin decât acum. Tariful Clujului este printre cele mai mici din țară”, a explicat Tișe.

Supercom, patronată de un milionar mason

Supercom SA București aparține familiei lui Ilie Ciuclea, un milionar de top, fost senator PSD și, mai apoi, vicepreședinte al UNPR. Denumit de presă ,,Lordul gunoaielor”, Ilie Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013, a fost ales Mare Comandor al acestuia. Presa a scris că Supercom SA a fost înființată de Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea și Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase, și cedată, ulterior, familiei Ciuclea.

Compania Supercom a declarat pe anul trecut o cifră de afaceri de aproape 220 milioane lei, un profit de 8,5 milioane lei și 1.907 angajați. Compania are contracte de salubrizare în București, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj.

Comenteaza