Modernizarea terenului de fotbal din Baciu, blocată la Bucureşti

Modernizarea terenului de fotbal din Baciu, blocată la Bucureşti
| Foto: Arhiva

Pe lista investiţiilor Primăriei Baciu pentru 2018 figurează modernizarea terenului de fotbal, situat la intrarea în localitate, însă proiectul este blocat în capitală.

Suma de 700.000 de lei a fost bugetată, în 2018, pentru modernizarea terenului de sport din localitatea clujeană Baciu - infrastructură, împrejmuire, suprafaţă de joc şi drenaj, însă autorităţile aşteaptă de mai bine de un an după o hotărâre de guvern. Terenul se află la Ministerul Educației şi până când nu va intra în proprietatea publică a comunei, autorităţile locale nu pot începe demersurile pentru reabilitarea obiectivului.

"Din '48 se află la Ministerul Învățământului, însă Primăria Baciu s-a ocupat în tot acest timp de administrare, reparaţii, îmbunătăţiri. Avem alocaţi banii din bugetul local, însă nu putem face nimic până în momentul în care nu ajunge în proprietatea noastră, prin hotărâre de guvern.

Am început demersurile de un an de zile, dar dosarul se află tot în evaluare la Bucureşti. Vreau să îl intabulez şi să dau drumul proiectului. Terenul se află chiar la intrarea în Baciu şi vrem să îi schimbăm aspectul, să îl valorificăm", a declarat edilul comunei, Ioan Florin Mureşan.

Terenul de 1,4 ha a intrat şi în vizorul clubului de fotbal Universitatea Cluj pentru un posibil parteneriat public-privat, însă discuţiile nu se pot concretiza până în momentul în care terenul ajunge la Primăria Baciu.

Comenteaza