Modernizarea străzii Eroilor din Florești mai așteaptă. Proiectul a fost amânat

Modernizarea străzii Eroilor din Florești mai așteaptă. Proiectul a fost amânat
| Foto: captură video

Votul pentru proiectul modernizării străzii Eroilor din cea mai mare comună din țară a fost amânat pentru ziua de joi, din cauza unor neconcordanțe în ceea ce privește datele tehnice și economice ale referatului de aprobare.

Consiliul Local (CL) Florești s-a întrunit, luni dimineață, în ședință extraordinară pentru a supune la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) actualizată și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții „Modernizarea strada Eroilor în comuna Florești, județul Cluj”.

Consilierii USR-PLUS au avut mai multe întrebări legate de datele proiectului, de durata de execuție a lucrărilor, dar și despre anumite sume, prevăzute în referatul de aprobare, unele fiind împărțite în eligibile și neeligibile, creând astfel confuzii.

Primarul Bogdan Pivariu a avut un schimb de replici cu aceștia, afirmând că încearcă să își facă campanie electorală.

„Eu vă înțeleg nevoia de campanie electorală, dar noi am supus votului proiectul de modernizare a străzii Eroilor, iar dumneavoastră votați sau nu. Tot timpul am spus că încercăm să schimbăm soluția tehnică pe strada Eroilor pentru a putea fi modernizată. Aveți un vot și puteți decide dacă sunteți de acord sau nu”, a spus edilul din Florești.

Consilierul Marius Todoran, de la USR, a precizat că se vor cheltui mulți bani în plus, doar pentru că cineva nu și-a făcut treaba în trecut, făcând referire la vechea administrație.

Pivariu: „Noi am preluat administrația cumva. Nu ne-am prefăcut că nu există o problemă. Da, sunt alocări suplimentare pentru că s-a schimbat proiectul. Și dacă nu se schimbă, tot creștea prețul pentru că s-a întârziat și prețul materialelor s-au scumpit.”

Todoran: „Așa e. S-au scumpit materialele, dar nu discutăm despre asta, ci că s-au luat măsuri proaste de la început. Doar că măsura proastă de la început ne costă un milion de euro.”

Primarul Bogdan Pivariu, care este și inițiatorul proiectului de hotărâre, a decis să amâne votarea proiectului pentru viitoarea ședință a CL Florești, care va avea loc joi, 28 octombrie 2021, precizând că va fi chemat și profesorul care a realizat studiul tehnico-economic pentru a putea răspunde la întrebările consilierilor.

Amintim că, în luna ianuarie, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza