Modernizarea Pieţei Mihai Viteazul, extinsă la întreaga zonă

Modernizarea Pieţei Mihai Viteazul, extinsă la întreaga zonă
Piaţa Mihai Viteazul va fi modernizată într-o variantă extinsă, ce presupune o reabilitare atât a pieţei propriu-zise, cât şi a zonelor din proximitate, în urma unui concurs de soluţii pe care primăria îl va organiza în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România - filiala Transilvania.

"Am avut discuţii de cinci ore ieri pe tema a ceea ce ar trebui făcut în Piaţa Mihai Viteazul, respectiv pe strada Kogălniceanu. Vom semna un protocol cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) pentru derulrea procedurii concursului de soluţii pentru modernizarea Pieţei Mihai Viteazul, una foarte importantă pentru municipiu, dar care nu este suficient de bine pusă în valoare. Am agreat propunerea OAR, ca modernizarea să nu se rezume doar la scuarul din faţa statuii, ci să se extindă, şi să aibă în vederea mai multe aspecte, precum cel de modernizare urbană, integrarea a Canalului Morii, utilizarea malurilor Someşului, traficul, în special din intersecţia centrală Piaţa Mihai Viteazul, chiar rediscutarea transportului în comun din zona pieţei", a precizat primarul Emil Boc.

Edilul a specificat că încheierea protocolului cu OAR Cluj va avea loc vineri, iar rezultatul concursului de soluţii va avea o aplicabilitate pe termen mediu şi lung, în corelaţie cu Planul Urbanistic General (PUG).

Potrivit lui Boc, implementarea proiectului se va face etapizat, începând cu modernizarea pieţei propriu-zise, pentru a opri degradarea acesteia, după care în urma finalizării concursului de soluţii se va trece la aplicarea la scară extinsă.

 

Comenteaza