Ministerul confirmă: Reabilitarea drumurilor judeţene pe banii MDRT, doar de anul viitor

Ministerul confirmă: Reabilitarea drumurilor judeţene pe banii MDRT, doar de anul viitor
Lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene din Cluj cu bani asiguraţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) vor începe doar anul viitor, în cel mai bun scenariu, au confirmat reprezentanţii ministerului pentru ziuadecj.ro. Aceasta, după ce la prima sesiune de depunere a ofertelor pentru proiectare şi execuţie nicio companie nu s-a arătat interesată de lucrări.

"Am reluat procedura pentru că la prima sesiune de înscriere nu a fost depusă nicio ofertă. În orice caz e clar că vom semna contractul prea târziu pentru ca lucrările să înceapă în acest an", au explicat reprezentanţii ministerului pentru ziuadecj.ro.

Licitaţia a fost reluată la miezul nopţii trecute iar ofertele pot fi depuse până în 19 septembrie. Acestea vor fi deschise o zi mai târziu, vor fi evaluate, iar contractul ar urma să fie semnat până la sfârşitul anului. Înainte de începerea lucrărilor propriu-zise, însă, acestea vor trebui să fie şi proiectate. "Problema este că licitaţia se face pe credit furnizor, cum am vrut şi noi iniţial să facem şi nu s-a prezentat nimeni. Practic constructorul va trebui să facă lucrările pe banii lui şi să încaseze contravaloarea lucrărilor ulterior, într-un număr de ani", spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. MDRT ar urma să reabiliteze în Cluj, în acest program, un număr de aproximativ 150 de kilometri de drumuri, între care jumătate sunt judeţene, iar diferenţa - drumuri orăşeneşti.

În aceeaşi situaţie cu Clujul se află în total zece judeţe, este vorba de Tulcea, Constanţa, Caraş Severin, Mehedinţi, Cluj, Alba, Mureş, Harghita, Bistriţa Năsăud şi Maramureş.

Conform ministerului, în programul „10.000 de km de drumuri judeţene şi de interes local", din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a fostsemnat până acum un singur contract pentru proiectare şi execuţie, cel pentru judeţele Suceava şi Botoşani, câştigat de Tehnostrade SRL - Spedition UMB SRL, pentru 551,9 milioane de lei plus TVA.

Vezi aici detalii despre modul în care drumurile judeţene din Cluj vor fi reabilitate cu banii MDRT

 

Comenteaza