Ministerul Apărării cere înapoi terenul de pe Valea Gârbăului. Unde se organizează Peninsula? VIDEO

Ministerul Apărării cere înapoi terenul de pe Valea Gârbăului. Unde se organizează Peninsula? VIDEO
Primăria Cluj riscă să rămână fără terenul de pe Valea Gârbăului. Ministerul Apărării Naţionale cere înapoi pământul, pe motiv că Primăria nu a realizat acolo locuinţe ANL, aşa cum s-a obligat în contractul semnat cu MApN în 2010. Autorităţile locale spun că vor face tot posibilul să păstreze terenul.

În urmă cu trei ani, Ministerul Apărării Naţionale a transferat în adminstrarea primăriei o suprafaţă de peste 125.000 de metri pătraţi în zona Valea Gârbăului. Acolo, municipalitatea s-a angajat să ridice 2.300 de locuinţe, din care aproape jumătate ar fi revenit armatei. Termenul de finalizare a investiţiei era vara acestui an, dar primăria nici măcar nu a început lucrările. Motiv pentru care ministrul Mircea Duşa a declarat că doreşte recuperarea terenului. Vezi ce spune acesta, în materialul video

"Dacă nu au realizat ceea ce era în Hotărârea de Guvern, după trei ani de zile preluăm terenul", spune el. "Dacă nu şi-au realizat obligaţiile pe care le aveau prin Hotărârea de Guvern, preluăm terenul la Minister".

În locul locuinţelor ANL, Primăria a găsit o altă destinaţie pentru terenul de pe Valea Gârbăului. Cel puţin în 2013, acolo va fi organizat festivalul Peninsula. Reprezentanţii Primăriei spun că, dacă vor rămâne fără teren, au pregătite alte soluţii. "În acest moment terenul respectiv de pe Valea Gârbăului se află în administrarea Primăriei, motiv pentru care s-a decis organizarea pe acest amplasament a festivalului Peninsula", spune Mirela Ogruţan, de la Primăria Cluj-Napca. "Dorim în continuare ca acest teren să rămână în administrarea primăriei, motiv pentru care vor fi făcute toate demersurile în aşa fel încât să nu fie pierdut. În cazul în care nu se va reuşi păstrarea acestuia, va fi găsită o altă locaţie pentru organizarea festivalului".

Festivalul Peninsula va avea loc între 18 şi 21 iulie. Festivalul a fost mutat la Cluj de la Târgu Mureş.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Cristi Rus

Comenteaza