Mini-MALL-ul care va fi deschis în primăvară. Să vedeţi ambuteiaje!

Mini-MALL-ul care va fi deschis în primăvară. Să vedeţi ambuteiaje!
La Cluj se va deschide un mini-mall, cu 13.000 de metri pătraţi, în primăvara anului 2017.

Clujul va avea un mini-mall în două-trei luni. Construcţia galeriilor comerciale Platinia va fi terminată până la sfârşitul lunii martie, iar apoi retailerii vor veni să îşi ocupe, doteze şi decoreze spaţiile închiriate, spun sursele ZIUA de CLUJ. Proprietarii galeriilor intenţionează să pornească o campanie de informare de la 1 martie.

Mega Image şi 40 de magazine

Aşa cum am mai anunţat, hipermarketul din noul spaţiu comercial va fi Mega Image; belgienii se extind cu această ocazie la Cluj. Galeriile vor mai avea peste 40 de magazine, restaurante şi cafenele, sală de fitness, farmacie, un office al Băncii Transilvania şi agenţie de turism; acestea fac parte din complexul imobilar Platinia, care are 320 de apartamente cu 2,3 şi 4 camere şi 535 de locuri de parcare, pe două nivele. 200 de apartamente au fost vândute deja, semifinisat, iar proprietarii au termen până în 31 martie să le finiseze. Alte 120 de apartamente vor fi închiriate în regim apart-hotel.

Ansamblul este ridicat de societăţile Florisal şi Drusal, controlate de omul de afaceri Vasile Puşcaş, nimeni altul decât ginerele fostului ministru PSD Ioan Rus. Florisal şi Drusal sunt, de fapt, firme de salubritate care operează în Satu Mare şi Maramureş.

Ce mai ambuteiaje vor fi!

Marea problemă este cea a circulaţiei rutiere. Sute de maşini vor intra sau vor ieşi din noul ansamblu, fie că merg acasă, fie că merg la cumpărături, iar acest lucru poate destabiliza traficul spre şi dinspre Mănăştur. Dezvoltatorul a construit un drum cu trei benzi care urmează să fie donat municipalităţii şi care leagă Calea Mănăştur de strada Oţetului. Acesta este aproape finalizat; mai sunt detalii la borduri şi se va trece la conectarea cu şoselele existente. Drumul nou şi trotuarul au o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi şi vor fi donate municipalităţii.

Iniţial, Primăria a promis că va realiza pe Calea Mănăştur un sens giratoriu, dar s-a renunţat la idee. Dezvoltatorul îşi doreşte măcar instalarea unui semafor. Dacă nu se găseşte o soluţie, şoferii care vin dinspre Mănăştur nu vor putea intra în parcare, iar cei care ies nu vor avea cum să vireze spre centru.

 

 

Etichete
Comenteaza