Milioanele de euro ale primăriei, investite în sport

Milioanele de euro ale primăriei, investite în sport
Bugetul de investiţii al municipalităţii clujene pe anul acesta va fi concentrat înspre proiectele de susţinere a sportului clujean, de masă sau de competiţie, în sală sau în natură.

O bază sportivă pe un teren de 9,4 hectare din cartierul Gheorgheni plus finalizarea Sălii Polivalente de lângă stadion. Proiecte estimate la câteva milioane de euro, bani care vor fi direcţionaţi de la bugetul local. Acestea vor fi investiţiile mari pe 2013 pe care administraţia le va susţine, după cum a declarat ieri primarul Emil Boc.

Edilul de Cluj a confirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că admistraţia locală deţine 9,4 hectare de teren în zona cartodromului pe care îl va pune la bătaie în vederea amenajării, cu fonduri publice, a unei baze pentru practicarea sportului de masă. Potrivit primarului, terenul în cauză nu se pretează unui alt proiect având în vedere componenta sa geotehnică. Pe un hectar din această suprafaţă administraţia intenţiona să amenajeze în parteneriat cu cei de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) un complex de polo. Terenul a încărcat, însă, costurile standard al acestui obiectiv cu peste 30%, motiv pentru care CNI a retras finanţarea proiectului.

Anul acesta primăria vrea ca baza sportivă să intre în execuţie, cu termen de finalizare în 2014. În vederea demarării proiectului, municipalitatea va comanda studii geo-topo, de fezabilitate şi un Plan Urbanistic Zonal. Acestea va pune pe tapet costurile de amenajare şi datele pentru caietul de sarcini al proiectului. După aceea va fi lansată licitaţia de proiectare şi execuţie. În toamna acestui an, primăria vrea să aibă ambele etape marcate, în aşa fel încât şantierul de execuţie aobiectivului să intre în linie dreaptă.

Primarul Emil Boc a estimat că pentru realizarea obiectivului va fi necesară o investiţie de 1-2 milioane de euro de la bugetul local. Utilităţile complexului vor fi diverse: fotbal, baschet, tenis, atletism, skate park, patinoar, perete pentru escaladare. Clujenii nu vor fi taxaţi la intrare, însă este posibil ca noaptea terenurile de sport să fie închiriate pentru o sumă modică.

Tot la capitolul investiţii pentru anul acesta, primăria va susţine proiectul „eşuat" al administraţiei Apostu-Moisin, Sala Polivalentă. Pentru amenajarea acesteia municipalitatea a cheltuit deja 37,7 milioane de lei, achitaţi către constructorul căruia i s-a atribuit lucrarea în urma licitaţiei, CON-A, despre care instanţa a menţionat că are o ofertă neconformă, după ce ACI a atacat decizia comisiei de licitaţie. CON-A a câştigat licitaţia pentru amenajarea Polivalentei la valoarea de peste 63 de milioane de lei, în timp ce oferta ACI depăşea 100 de milioane de lei. Anul trecut primăria a anulat licitaţia şi a reziliat contractul cu CON-A. Apoi a decis să atribuie lucrări de conservare a şantierului (în fapt continuarea execuţiei obiectivului, lucrări care vor face parte din obiectivul final, după cum a explicat primarul) de 5 milioane de lei tot celor de la CON-A. Conservarea va fi terminată până la începutul primăverii.

Pentru finalizarea Sălii Polivalente, municipalitatea va mai lansa o licitaţie în luna martie, după cum a declarat ieri primarul Emil Boc. Conform ofertei CON-A, ar urma să fie scoase la mezat lucrări de peste 20 de milioane de lei. Boc nu a precizat care va fi plafonul estimativ al noii licitaţii de la Sala Polivalentă, dar a ţinut să menţioneze că sala de sport de lângă stadion va fi cel de al doilea proiect mare de investiţii pe care primăria îl va susţine de la bugetul local.

 

 

Etichete
Comenteaza