Mica Unire primește la Cluj mai mulți bani de centenarul Marii Uniri

Mica Unire primește la Cluj mai mulți bani de centenarul Marii Uniri
Clujul își face buget pentru Mica Unire, la inițiativa primarului și a 26 de consilieri locali. Unul singur nu a semnat.

UPDATE, ora 10.50 "Cred că e o greşeală. Am fost omis, probabil pentru că sunt cel mai nou. Voi merge astăzi la Primărie, pentru că mi s-a atras atenția că lipsesc", a declarat Nistor pentru Ziua de Cluj. Aşa avem unanimitate.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Consiliul Local va aproba miercuri bugetul pentru evenimentele dedicate Micii Uniri, cea de la 24 ianuarie 1859. Spunem va aproba, pentru că proiectul de hotărâre este semnat de majoritatea consilierilor și de primarul Emil Boc. Lipsește doar un consilier de pe lista inițiatorilor, cel mai recent instalat reprezentant al UDMR în deliberativul local, Nistor Daniel.

75.000

de lei ar urma să plătească municipalitatea pentru sărbătorirea zilei de 24 ianuarie.

Cea mai mare parte dintre cei 75.000 de lei sunt destinați artiștilor (onorariul, transportul, cazarea și masa celor care vor urca pe scenă). Vorbim de 55.000 de lei. Alți 20.000 de lei sunt împărțiți astfel: 10.000 de lei pentru scenă, sonorizare, lumini și 10.000 de lei pentru promovarea evenimentului. În anii precedenți, Consiliul Local nu a promovat hotărâri care să vizeze cheltuielile pentru Mica Unire.

Comenteaza