Metroul din Cluj trece la următoarea etapă. Emil Boc: „2022 este anul lansării licitației metroului”

Metroul din Cluj trece la următoarea etapă. Emil Boc: „2022 este anul lansării licitației metroului”

Cluj-Napoca va fi al doilea oraș din România care va avea metrou. Durata de execuţie a proiectului este estimată la circa 10 ani.

 

„Vom încheia împreună cu Florești un protocol prin care comuna Florești va mandata primăria Cluj-Napoca pentru a demara și derula procedurile de licitație în vederea realizării acestui obiectiv. Termen: 17 ianuarie 2022, de a trece prin consiliul local aceste protocoale de colaborare. După care vom lansa licitația de realizare a metroului”, a declarat edilul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă. 

Traseul aprobat prin studiul de fezabilitate este: Floreşti - Piaţa Unirii - Piaţa Mărăşti - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor, cu o lungime de 21 de kilometri şi 19 staţii. Iar investiţia totală depăşește 2 miliarde de euro.

Durata de realizare a investiției va fi de 128 de luni, spunea Emil Boc, iar finanțarea obiectivului va fi realizată din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs.

În PNRR, 600 de milioane de euro sunt prevăzuți pentru investiții la metrourile din București și Cluj.

 

Etichete
Comenteaza