Megalicitaţia pentru salubrizare şi deszăpezire, anulată VIDEO

Megalicitaţia pentru salubrizare şi deszăpezire, anulată VIDEO
Răsturnare de situaţie în cazul contractului de 30 de milioane de euro cu Primăria Cluj. Licitaţia pentru salubrizare stradală şi deszăpezire a fost anulată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Contractul fusese adjudecat de o companie din Bucureşti, după opt ani în care Clujul a fost împărţit între alte două firme. Emil Boc spune că municipalitatea nu are nicio vină şi că ambele instituţii de control al achiziţiilor publice nu s-au pus de acord.

CNSC a decis că licitația pentru salubrizarea stradală de la Cluj trebuie refăcută pe motiv că evaluarea ofertelor nu s-a făcut corect. Boc afirmă că, înainte de evaluare, a solicitat punctul de vedere al Autorităţii Naționale de Monitorizare a Achizițiilor Publice.

"Una ne-a spus ANRMAP când noi am vrut să facem o cerere cumulată a cifrei de afaceri, a spus că nu se poate impune cumulat, iar CNSC a spus de ce nu aţi pus aşa. Aceste două instituţii ale statului trebuie să se pună de acord", a declarat Boc.

Conducerea uneia dintre firmele participante care au contestat rezultatul licitației spune că așteaptă reevaluarea ofertelor. "Următorul pas aparţine comisiei acestei licitaţii. Vor trebui reevaluate toate ofertele. A noastră este una reala", a declarat Eugen Vereş.

În schimb, primarul așteaptă ca instanța să lămurească situația. "Nu există riscul neridicării gunoaielor sau strada să nu fie spălată pentru că ne-am luat măsura de protecţie de avea contracte în exerciţiu până se adjudecă de instanţă sau de CNSC forma finală a licitaţiei", a mai spus Boc.

Patronul firmei câștigătoare este omul politic Ilie Ciuclea, membru al UNPR şi apropiat de fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoş. Reprezentanții firmei Supercom, care câștigase inițial contractul de salubrizare şi deszăpezire în Cluj-Napoca, nu au putut fi contactați. Miza licitaţiei este de aproximativ 30 de milioane de euro.

Comenteaza