News alert Măsuri noi pentru mai multe localități din Cluj. Cine intră în SCENARIUL ROȘU

Măsuri noi pentru mai multe localități din Cluj. Cine intră în SCENARIUL ROȘU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis modificarea scenariilor de funcționare în zece comune clujene, unde s-a modificat incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Astfel, conform Hotărârii CJSU Cluj nr. 23 din 5 martie 2021, comunele Aghireșu, Bobâlna, Cășeiu, Gilău, Iclod, Jucu, Mica, Râșca, Sic din județul Cluj, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a este mai mare de 1,5 /1000 de locuitori și este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, intră, începând de vineri, 5 martie 2021, până la data ieșirii din vigoare a H.G. nr. 35/2021, respectiv 13 martie 2021, în scenariul galben de funcționare, ceeea ce înseamnă că în aceste localități restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc vor putea funcționa la interior, în limita a 30% din capacitate. În ceea ce privește școlile, vor merge la cursuri doar copiii de grădiniță, cei din clasele primare, dar și cei din clasele terminale.

De asemenea, tot de astăzi și până pe 13 martie, comuna Valea Ierii din județul Cluj, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, se va afla în scenariul roșu.

Astfel, începând de astăzi, în comuna Valea Ierii localurile vor putea funcționa doar la exterior, iar sălile de jocuri de noroc și cele de spectacole vor fi închise vor putea funcționa doar la exterior. De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar la școlile trec în scenariul roșu, astfel că vor merge la cursuri doar copiii din clasele primare și cei din grădinițe.

Comenteaza