Măsuri noi la Cluj după 15 mai: până la 08.30 să ia autobuzul doar cei care merg la lucru sau medic, începe eliberare actelor restante

Măsuri noi la Cluj după 15 mai: până la 08.30 să ia autobuzul doar cei care merg la lucru sau medic, începe eliberare actelor restante
| Foto: facebook.com/EmilBoc

România iese vineri, 15 mai 2020, din starea de urgenţă şi intră în stare de alertă pe fondul pandemiei de coronavirus. Administraţia clujeană s-a pregătit pentru acest moment şi a luat o serie de noi măsuri. 

"Am achiziţionat tablete şcolare pentru elevii din învăţământ preşcolar – 2.098 bucăţi.  Şcolile şi grădiniţele sunt dotate cu dispositive cu dezinfectant montate. Parcurile nu au fost închise şi nici cimitirele. Transportul în comun – se vor marca locurile în autobuz cu verde, pentru distanţare socială, masca e obligatorie şi noi vom cumpăra măşti pentru cei care sunt defavorizaţi şi se află în evidenţele Direcţiei de Protecţie Socială – circa 1.000 bucăţi. Urcarea se face doar pe uşa din faţă, iar o recomandare pentru toţi cei care sunt în oraş e să utilizeze mijloacele de transport în comun până la 08.30 doar care merg la muncă sau au urgenţe medicale, restul după. La ficare 4 ore se va efectua dezinfecţia mijalocelor de transport în comun şi prin staţiile de difuzare se vor comunica informaţii despre cum poţi combate transmiterea covid. Vom achiziţiona termometre pentru şcoli şi angajaţi. La medic şi stomatolog, doar pe bază de programare. Program decalat la instituţiile publice. Extinderea muncii la domiciliu.Măsuri speciale în pieţe, pentru a nu permite aglomerarea", a declarat primarul Emil Boc. 

Edilului Clujului a mai spus că, începând de luni, 18 mai 2020, începe eliberarea actelor restante la primărie: buletine, certificate de naştere ori deces, etc. "Vor fi două corturi afară, unde lumea va completa formulare. Nu trebuie să vină toată lumea luni, ci de luni începe acest proces".

 

Comenteaza