Video Marile proiecte ale Clujului, incluse în Planul Național de Relansare și Reziliență

Marile proiecte ale Clujului, incluse în Planul Național de Relansare și Reziliență

Marile proiecte ale Clujului au fost incluse în Planul Național de Relansare și Reziliență, dar şi în exerciţiul financiar european 2021-2027.

Este vorba despre centura metropolitantă, metroul şi trenul metropolitan, spitalul regional de urgenţă, pasajul de pe Tăietura Turcului şi legătura cu autostrada Transilvania la Mărtineşti. 

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de peste 30 de miliarde de euro, a fost lansat joi seara în consultare publică, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban. Cu un total alocat de 30,44 mld. euro (prețuri 2018), respectiv de 33,009 mld. euro (prețuri curente), planul este structurat pe trei piloni și 12 domenii prioritare pentru dezvoltarea României.

Consultare publică este găzduită pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

Cerința actuală din propunerea de Regulament aplicabil PNRR este ca din suma aferentă granturilor, 70% să fie disponibilă până în 2022, iar restul de 30% să se aloce, pe baza unei formule prestabilite, în funcție de evoluțiile macroeconomice de la nivelul fiecărei țări, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.

Comenteaza