Marea asfaltare a Apahidei! Finanțare de peste 2,5 mil. euro, prin programul „Anghel Saligny”

Marea asfaltare a Apahidei! Finanțare de peste 2,5 mil. euro, prin programul „Anghel Saligny”
| Foto: Facebook.com/primariaapahida.ro

Primarul din Apahida, Grigore Fati, a anunțat că, săptămâna trecută, a semnat un contract de finanțare în valoare de 12,6 milioane de lei, prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny", pentru asfaltarea comunei pe care o conduce.

Potrivit edilului comunei clujene, suma va merge integral către programul de asfaltări aflat în derulare în în Apahida, Sânnicoară, Sub Coastă, Dezmir și Corpadea.

„Finanțare de 12,6 milioane de lei pentru asfaltări în comuna Apahida!

Săptămâna trecută am semnat un contract de finanțare în valoare de 12,6 milioane de lei, prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". Suma va merge integral către programul de asfaltări aflat în derulare în Apahida, Sânnicoară, Sub Coastă, Dezmir și Corpadea și va finanța toate lucrările pe străzile care nu au fost încă abordate. Străzile în lucru vor fi finanțate, în continuare, de la bugetul local.

Lucrările de asfaltări nu s-au desfășurat în parametri optimi în ultimul an, motivele fiind creșterea prețurilor materiilor prime și slaba mobilizare a companiei care efectuează lucrările. În acest sens, am ajustat prețul total al contractului, în limita legislației naționale apărute în anul 2022 care ne permitea să facem acest lucru și am demarat consultări cu managementul constructorului pentru a ne asigura că aceștia dispun de forța necesară pentru a recupera decalajele pe care le înregistrează.

Această finanțare ne ajută mult în planurile noastre de dezvoltare, mai ales că vine într-un sector în care oportunitățile de a găsi surse alternative de bani sunt reduse.

În 2023 vom demara realizarea unui proiect tehnic pentru cel de-al doilea mare proiect de asfaltări pe care îl pregătim (studiul de fezabilitate deja finalizat pune valoarea acestui proiect la peste 13 milioane de euro) și pregătim studiul de fezabilitate pentru un al treilea proiect, asfaltarea străzilor principale din Câmpenești (aproximativ 14 kilometri)”, a transmis Grigore Fati.

Comenteaza