Mai puţine maşini şi în Mărăşti. Primăria vrea fonduri UE pentru coridorul de mobilitate Est - Vest, după o idee din bugetare participativă

Mai puţine maşini şi în Mărăşti. Primăria vrea fonduri UE pentru coridorul de mobilitate Est - Vest, după o idee din bugetare participativă

Municipalitatea doreşte să obţină fonduri europene pentru crearea unui coridor de mobilitate pe axa Est-Vest. 

Zona propusă a fi studiată este în cartierul Mărăşti, cuprinzând Bdul. 21 Decembrie (tronson Sf Petru - sensul giratoriu) - Piaţa Mărăşti şi străzile adiacente: Bibliotecii, Aurel Vlaicu (parţial), Fabricii (parţial). Proiectul de reamenjare a Pieţei Mărăşti a fost propus şi votat în cadrul programului de bugetare participativă. Astfel, a fost indentificată oportunitatea de a propune finanţarea elaborării documentaţiilor viitorului proiect printr-un apel de obţinere de fonduri europene. Pregătirea proiectului este justificată de corelarea şi complementaritatea cu alte proiecte realizate anterior sau în curs de realizare, precum bandă dedicată Bulevard 21 Decembrie, modernizarea Pieţei Unirii sau modernizarea Căii Moţilor şi a străzilor adiacente. 

Aşadar, viitoarea temă de proiectare aferentă obiectivului de investiţii va cuprinde, printre altele, trasee pietonale şi ciclistice, staţii de încărcare pentru maşini electrice şi biciclete hibrid, sisteme de bike-sharing, plantarea de arbori, monitorizare video. Nu în ultimul rând, se doreşte extinderea benzilor dedicate de autobuz în zona mai sus menţionată. Mai multe detalii AICI!

Municipalitatea ar putea obţine între 7.5 şi 25 de milioane de euro pentru acest obiectiv, ce poate fi împărţit în mai multe proiecte .

 

 

Comenteaza