Mai mulți bani pentru extinderea arterei Moților - Mănăștur! Lucrările se scumpesc cu un milion de euro

Mai mulți bani pentru extinderea arterei Moților - Mănăștur! Lucrările se scumpesc cu un milion de euro

Proiectul privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare Calea Moților-Calea Mănăștur-str. Uzinei Electrice-str. Oțetului-str. Mărginașă”, va fi pe „masa” consilierilor locali, în ședința ordinară de joi.

Valoarea inițială a proiectului de extindere a arterei Moților-Mănăștur plus străzile adiacente a fost aprobată în urmă cu trei ani de zile și era în valoare de 54.328.940,68 lei cu TVA.

În ședința Consiliului Local Cluj-Napoca, de joi, 3 august 2023, se va vota proiectul care prevede actualizarea sumei. Aceasta crește cu aproximativ 1 milion de euro și va ajunge la 59.286.396,30 lei cu TVA.

Mai mulți bani pentru extinderea arterei Moților - Mănăștur! Lucrările se scumpesc cu un milion de euro

Potrivit documentației, în etapa de proiectare, respectiv de execuție a lucrărilor, au apărut situații în care a fost necesară emiterea unor dispoziții privind optimizarea și îmbunătățirea parametrilor proiectului și a corelării listelor de cantități cu cele real executate.

În timpul perioadei de proiectare, beneficiarul a solicitat o serie de modificări ale soluțiilor din documentația aferentă SF referitoare la modificarea soluției tehnice de realizare a pistelor/benzilor de biciclete și schimbarea soluției tehnice de realizare a trotuarelor pentru Calea Moților, strada Oțetului, strada Mioriței și strada Mărginașă, aceste modificări generând totodată și lucrări suplimentare aferente lucrărilor edilitare (...), relocarea suplimentară de stâlpi de iluminat extistenți, lucrări suplimentare pentru montarea parapetului de siguranță pietonal”, se arată în hotărâre.

Lucrările de modernizare de pe Calea Moților – Calea Mănăștur, cu zona str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă, au demarat în vara lui 2022. Termenul de finalizare pentru carosabil este 1 septembrie, iar pentru tot proiectul, finalul anului 2023.

Opt case au fost demolate pe străzile Uzinei Electrice și Mărginașă, au fost afectate un număr de 48 de imobile, din care 25 se află în domeniul privat, iar 23 în domeniul public al municipalităţii clujene. Exproprierile care s-au făcut în zonă au costat municipalitatea peste 10 milioane de lei, banii provenind din bugetul local.

Comenteaza