Mai multe companii şi un grup de voluntari amenajează spaţiile verzi din Cluj

Mai multe companii şi un grup de voluntari amenajează spaţiile verzi din Cluj
Mai multe companii, dar şi un grup de voluntari, au investit muncă şi bani în mai multe spaţii verzi din Cluj-Napoca, în total suma investită se ridică la costul unui apartament în Mănăştur.

Demersul vine după ce Consiliul Local a adoptat în martie proiectul "Adoptă un spaţiu verde". 15 firme, dar şi un grup de voluntari şi o şcoală, au luat în îngrijire câte un spaţiu verde din oraş, în special sensuri giratorii.

Primarul Emil Boc spune că suma investită în cele 15 spaţii verzi ajunge la 65.000 de euro. "Denotă implicare în viaţa comunităţii", spune Boc.

Unul dintre spaţiile verzi amenajate e triunghiul din staţia de tramvai Calvaria, din Mănăştur, luat în primire de un grup de voluntari

Dan Sâmpetrean e unul dintre ei: "Timp avem, resursele materiale şi financiare nu sunt foarte solicitante", spune el. "Am fost un grup de oameni divers, care am pus fiecare şi am făcut un proiect articulat, transmitem un mesaj vecinilor din bloc. Avem şi răspuns - vecinii coboară şi ne ajută. E posibil, trebuie doar bunăvoinţă".

 

Comenteaza