Luni încep lucrările pe strada Tipografiei

Luni încep lucrările pe strada Tipografiei

Modernizarea primului tronson al străzii Tipografiei va începe la începutul săptămânii viitoare.

Directorul de Dezvoltare Locală al Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean a declarat la ZIUA LIVE că modernizarea acestei străzi face parte dintr-un proiect mai amplu.

”Pentru strada Tipografiei vom începe lucrările pe primul tronson luni, împreună cu cei de la rețelele de utilități. E parte a unui proiect de modernizare a mai multor străzi centrale: Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu, care vor fi finalizate în cursul acestui an”, a spus Cîmpean.

Acesta a precizat că în prezent primăria are mai multe proiecte în derulare legate de creșterea atractivității spațiului pietonal, de creare de noi piste de biciclete, astfel încât să se asigure o mobilitate sustenabilă în oraș. Între acestea se numără și proiectul de modernizare a Pieței Lucian Blaga și a străzilor Petru Maior, Napoca și Emil Isac, lucrare care ar putea demara chiar în această vară, dar și pietonalizarea străzii Kogălniceanu și modernizarea străzii Universității.

”Prin toate aceste proiecte crește spațiul pentru pietoni, se diminuează spațiul pentru mașini, legăm aceste proiecte de cele finalizate anii trecuți, pe alte străzi din centru, tot pe fonduri europene. Odată ce vom finaliza aceste proiecte, în centru am finalizat modernizarea străzilor și creșterea calității spațiului public.

Pe toate străzile se prevede plantarea de arbori, în total vorbim în aceste proiecte de 7.600 de arbori mari care se vor planta, se modernizează iluminatul public cu tehnologie LED și care poate fi gestionat cu o aplicație direct de pe telefonul mobil. În proiectul referitor la strada Kogălniceanu au fost cuprinse toate străzile dintre Avram Iancu și Bulevardul Eroilor. Pe strada Universității va fi adusă statuia Fecioarei Maria pe amplasamentul ei original.

Unele dintre aceste străzi vor avea caracter de spațiu partajat între pietoni și bicicliști și acces mai restricționat pentru mașini. La fel va fi și pentru Iuliu Maniu, un proiect propus prin bugetare participativă, pe care l-am inclus în proiectul privind strada Kogălniceanu”, a precizat Ovidiu Cîmpean.

Comenteaza