Lui Boc i s-a cerut să reducă numărul angajaţilor din primărie. "Am vrea să avem investiţii, nu salarii pentru bugetari"

Lui Boc i s-a cerut să reducă numărul angajaţilor din primărie.
Omul de afaceri Iosif Pop, preşedintele Consiliului Civic Local, i-a cerut primarului Emil Boc să reducă aparatul primăriei şi să suplimenteze banii pentru investiţii.

"Cât costă birocraţia din primărie? Companiile din toată ţara sunt obligate să mai restructureze, primăria de ce nu poate? În primărie erau 450 de angajaţi înainte să fiţi dvs primar. Dvs aveţi o judecată: "Pot să angajez, haide să fac angajări, nu contează pe cine!".

Cetăţeanul nu e de partea dvs aici. Am vrea să vedem investiţii în loc să angajăm mai mulţi oameni în primărie. Cu banii aceia putem face investiţii, putem avea o mai bună securitate în oraş, o mai bună sănătate", a spus Pop.

În primărie există acum 1.021 de persoane angajate. Conform legii, municipalitatea are dreptul să aibă 1.176 angajaţi.

"Nu v-aţi găsit omul pe care să îl atacaţi pe tema restructurărilor; eu sunt una dintre persoanele care a făcut restructurări de buget când eram premier. 1.176 este numărul maxim de angajaţi la oraşe de peste 300.000 de locuitori, aşa au stabilit experţii, cu o analiză de la Banca Mondială.

Avem nevoie de personal pentru a asigura ce spuneţi dvs: pază, siguranţă, sănătate. 450 de angajaţi erau pe vremea când taxele, poliţia locală, spitalele nu erau în subordinea primăriei", a răspuns Boc. Discuţia a avut loc joi, în cadrul dezbaterii publice pe bugetul anului 2016.

Comenteaza