Lucrările la șoseaua care va lega munții Apuseni de Autostrada Sebeș-Turda s-au împotmolit

Lucrările la șoseaua care va lega munții Apuseni de Autostrada Sebeș-Turda s-au împotmolit
| Foto: adevarul.ro

”Transalpina de Apuseni” este drumul de 78,5 kilometri care va lega Munții Apuseni de Autostrada Sebeș-Turda, la Aiud. Lucrările au încetinit în ultimele 2 săptămâni din cauza prețului mare la materialele utilizate.

Constructorul care lucrează la ”Transalpina de Apuseni”, asocierea dintre Societatea de Construcții Napoca – Operes SRL (Italia) – Cosedil SPA (Italia), nu mai face față creșterii prețului la materialele utilizate.

Stadiul fizic al lucrărilor (per total) este de aproximativ 30%, iar termenul de finalizare este anul 2023. Până la începutul verii, lucrările mergeau foarte bine. Administrația locală anunțase chiar că ar putea fi finalizate înainte de termen. Situația s-a schimbat însă pe parcursul lunii august, când prețulrile la materialele utilizate au explodat.

Aproape toate administrațiile locale din România se confruntă cu o problemă majoră: firmele care lucrează la investiții nu mai pot face față cheltuielilor  cu materialele, care sunt și de două ori mai scumpe față de data la care s-au înscris la licitații.

În aceste condiții mai multe asociaţii ale antreprenorilor din construcţii au atras atenţia asupra faptului că majoritatea proiectelor riscă să se blocheze din această cauză, scrie g4media.ro.

Comenteaza