Lucrările la Baza sportivă „La Terenuri” la 90%

Lucrările la Baza sportivă „La Terenuri” la 90%

Se apropie de finalizare lucrările la noua bază sportivă „La Terenuri",  care are o suprafață de 4,2 ha, realizată pe modelul celei deja existente în cartierul Gheorgheni.

Conform edilulu Emil Boc, stadiul lucrărilor au ajuns la 90%. Lucrarile sunt efectuate de Asocierea SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL-SC OPENTRANS SRL-SC ELECTROGRUP SA-SC CRIS GARDEN SRL-SC PROSPECT DRILL SRL. Contractul de proiectare și execuție are o valoare totală de 5,5 milioane euro fără TVA – 26.581.616,15 lei fără TVA. Contractul a fost semnat in 28 aprilie 2020, iar lucrările trebuiau finalizate în toamna anulu 2021. În consecință, firma va plăti penalizări.

Investițiile la baza sportivă din Mănăștur cuprind amenajarea de terenuri pentru tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, precum și teren de beach volley cu nisip, zone cu aparate de fitness, pistă de alergare, amfiteatru în aer liber ș.a. În ceea ce privește activitățile indoor, se vor amenaja facilități pentru tenis de masă, squash, perete pentru escaladă, studio yoga/aerobic/fitness.

Urmărind direcția verde la care municipiul Cluj-Napoca s-a aliniat în ultimii ani prin diverse proiecte, la baza sportivă spațiile verzi vor fi amenajate pe o suprafață de 18.000 mp și se vor planta peste 430 arbori.

De asemenea, spaţiul va dispune wi-fi gratuit și va fi supravegheat video pe întreaga suprafaţă, se vor instala stații de încărcare pentru bicicletele electrice, locuri de parcare pentru autoturisme și biciclete, iar iluminatul public va fi modern, cu tehnologie LED.

Comenteaza