Lucrări de înlocuire a aparatelor de iluminat public în Cluj-Napoca. VEZI lista străzilor afectate

Lucrări de înlocuire a aparatelor de iluminat public în Cluj-Napoca. VEZI lista străzilor afectate

Primăria Municipiului Cluj-Napoca are în desfășurare un proiect din fonduri elvețiene  pentru modernizarea sistemului de iluminat folosind tehnologia LED. 

Proiectul a fost finanțat prin programul de cooperare Elveţiano-Român, Obiectivul 1 al Ariei de concentrare tematică 4 - Ïmbunătăţirea mediului înconjurător – un management durabil al energiei. Acesta are o componentă de iluminat exterior (stradal) şi una pentru iluminat interior (clădiri ale Primăriei). Modernizarea sistemului de iluminat public stradal are în vedere 22 de străzi şi presupune înlocuirea aparatelor de iluminat existente utilizând lămpi cu sodiu cu aparate de iluminat moderne bazate pe tehnologia LED, mai eficiente din punct de vedere energetic. Aparatele de iluminat (1.358 de aparate de iluminat public) vor fi echipate cu componente de comunicaţie wireless şi cu dispozitive electronice ce permit programarea acestora. Acest sistem permite obținerea de semnificative economii de energie datorită posibilității de a regla fluxul luminos exact pe nivelul impus de calculul luminotehnic și, suplimentar, permite adaptarea nivelului de iluminare la particularitățile de trafic de pe anumite intervale orare, atât la nivelul întregului sistem de iluminat, cât și independent pentru un aparat sau un grup de aparate. Valoarea proiectului este de  2 112 483.67 lei fără TVA.

Cele 22 de strazi pe care se vor înlocui aparatele de iluminat existente cu aparate de iluminat moderne sunt:

B-dul 21 Decembrie 1989, Aurel Vlaicu, Bogdan P. Hasdeu, Calea Floresti, Calea Manastur, Observatorului, Constantin Brancusi, Gheorghe Marinescu, Ilie Macelaru, Ion Popescu Voitesti, Izlazului,  Louis Pasteur, Mioritei, Moldovei, Nicolae Titulescu, Nod N, Piata 1 Mai,  Donath, Piata Marasti, Piata Mihai Viteazu, Primaverii, Regele Ferdinand.

 

Comenteaza