Foto Lucrări de consolidare la un drum județean din Cluj. Urmează și asfaltul

Lucrări de consolidare la un drum județean din Cluj. Urmează și asfaltul
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Lucrări de consolidare la un drum județean din Cluj. Urmează și asfaltul
Lucrări de consolidare la un drum județean din Cluj. Urmează și asfaltul
Lucrări de consolidare la un drum județean din Cluj. Urmează și asfaltul

Consiliul Județean Cluj a finalizat așternerea stratului de balast stabilizat pe raza localității Podeni, ca etapă premergătoare asfaltării, derulată în cadrul lucrărilor de întreținere executate pe DJ 103G Podeni – Moldovenești – DN 75.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit reprezentanților forului județean, în perioada imediat următoare tronsonul de drum județean din localitatea Podeni urmează a fi și asfaltat, operațiunea fiind amânată din cauza lucrărilor la rețeaua de distribuție a apei efectuate de Primăria comunei Moldovenești.

,,Efectele pozitive se vor resimți în ceea ce priveşte asigurarea unei circulaţii normale, în condiţii de siguranţă, acest drum realizând o legătură rapidă şi utilă cu drumul național DN 75 și, mai departe, către municipiul Turda. În plus, acesta asigură un acces direct către județul Alba”, a transmis Alin Tișe, liderul Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de întreținere vizează, în ansamblu, un sector de drum în lungime de peste 11 kilometri, de la km 16+037 la km 27+300. La finalul acestora, întregul sector de drum situat între limita cu județul Alba și joncțiunea cu drumul național DN 75 va fi asfaltat, lucrările de asfaltare anterioare fiind executate în perioada 2017 – 2019.

Până în această etapă au fost executate lucrări constând în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, reprofilarea drumurilor laterale, completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, prelungirea de podețe și refacerea timpanelor la podețe.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza