Foto Lucrări de asfaltare pe un nou drum județean din Cluj

Lucrări de asfaltare pe un nou drum județean din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Lucrări de asfaltare pe un nou drum județean din Cluj
Lucrări de asfaltare pe un nou drum județean din Cluj
Lucrări de asfaltare pe un nou drum județean din Cluj

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de asfaltare, ca parte a operațiunilor de întreținere curentă și periodică desfășurate pe drumul județean DJ 161Z Petea – Legii (DJ 109C).

Lucrările de așternere a covorului asfaltic vizează un tronson în lungime de 4,425 kilometri, situat între km 2+500 și 6+925, în condițiile în care operațiunile de întreținere, în ansamblu, se derulează pe un sector de drum în lungime de aproape 7 kilometri, mai exact între kilometrul 0+000 și  6+925.

Continuăm lucrările de întreținere a acestui drum județean prin asfaltarea unui sector de drum de aproape 4,5 kilometri. La finalul lucrărilor vom asigura o infrastructură rutieră mult îmbunătățită în zonă prin realizarea unei legături rapide între alte două drumuri județene importante, respectiv DJ 161G (DN 16) Vaida Cămăraș – Palatca – Petea – Sucutard, parte a Drumului Bistriței, și DJ 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga – Sucutard – Geaca  - DN 16”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Anterior, au fost executate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice și tratarea burdușirilor și a tasărilor, precum și de așternere a stratului de balast stabilizat.

De asemenea, urmează a se executa și lucrări de aducere la profil a acostamentelor și completarea acestora, de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, de asigurare a esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului și de reprofilare a drumurilor laterale.

Reamintim în acest context că drumul județean DJ 161Z a fost preluat în administrare de către Consiliul Județean în cursul anului 2022, iar în cursul anului 2023 a fost asfaltat sectorul de drum cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 2+500.

Comenteaza