Locul Clujului în topul mondial al siguranței cetățenilor. Stă mai bine decât Berlinul

Locul Clujului în topul mondial al siguranței cetățenilor. Stă mai bine decât Berlinul
Primarul Clujului, Emil Boc, a prezentat un top al orașelor, în funcție de siguranța pe care o resimt cetățenii săi.

Clujul este pe un loc foarte onorant pe plan internațional în ceea ce privește siguranța cetățenilor, a dezvăluit primarul. Acesta a dat citire, în deschiderea ședinței de Consiliul Local de luni, unei statistici conform cărei municipiul este unul dintre cele mai sigure din lume. La ședință au participat și reprezentanți ai Poliției Județene și Municipale, respectiv a fost prezentat un raport al Poliției Locale pe 2017.

"Mulțumesc structurilor profesioniste care asigură paza și ordinea în municipiu datorită activității lor și a colaborării dintre aceste structuri, Clujul este perceput ca un oraș sigur. Ocupăm locul al 13-lea din 378 de orașe nominalizate la nivel mondial și pe locul al șaselea din 129 de orașe la nivel european în ceea ce privește siguranța percepută de oamenii care locuiesc aici și a celor care îl vizitează", a spus Boc.

Primarul a subliniat că municipiul este primul din România și stă mai bine în ceea ce privește siguranța decât Bratislava, Praga, Lisabona sau Berlin. Boc a subliniat că are și nemulțumiri. "Am participat la toate rapoartele instituțiilor de ordine și siguranță publică și sunt două lucruri de îmbunătățit. Furtul din automobile a marcat o creștere în 2017 față de anii anteriori. Ne dorim să prevenim creșterea și escaladarea acestui fenomen.

Avem și o creștere ușoară a numărului de accidente. Viteza este de vină, de aceea, la propunerea colegilor de la primărie, am achiziționat două pistoale radar, pe care le-am pus la dispoziția poliției. Împreună am făcut un lucru sănătos. Respectarea vitezei legale nu trebuie să fie o excepție, ci o regulă", a declarat primarul.

Comenteaza