Locuinţă într-un spaţiu al Consiliului Judeţean Cluj. Alin Tişe sesizează instituţiile statului GALERIE FOTO

Locuinţă într-un spaţiu al Consiliului Judeţean Cluj. Alin Tişe sesizează instituţiile statului GALERIE FOTO
Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, acuză conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) că a transformat ilegal în locuinţă un imobil dat în administrare de forul judeţean pentru activitatea unei comisii de evaluare medicală.

Preşedintele CJ şi o comisie de control s-au deplasat joi, 14 iulie, la imobilul în cauză, situat pe Aleea Padin nr. 20, în zona Flora, proprietate a judeţului, dată în administrarea DGASPC pentru desfăşurarea activităţii Comisiei de evaluare medicală a personalelor cu handicap adulţi a judeţului Cluj.

„După mutarea acestei Comisii la sediul DGASPC Cluj din strada Eremia Grigorescu nr. 37-39, imobilul de pe Aleea Padin a fost transformat ilegal în locuinţă, astfel încât, în acest moment, mai multe persoane locuiesc abuziv în respectivul spaţiu. Acest aspect a fost constatat de însuşi Preşedintele Consiliului Judeţean în cursul acestei dimineţi.

Ocuparea acestui imobil de către persoane care locuiesc ilegal, precum şi modificarea abuzivă a destinaţiei acestuia de către DGASPC Cluj, dintr-un spaţiu destinat exclusiv persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor vârstnice şi funcţionării Comisiei de expertiză a persoanelor cu handicap, într-un spaţiu locativ, constituie o încălcare gravă a legislaţiei, motiv pentru care preşedintele CJ va sesiza organele de cercetare", a informat Biroul de presă al forului administrativ judeţean.

Conducerea CJ a trimis presei şi o serie de fotografii realizate la imobil pe care le ataşăm în finalul articolului. În replică, directorul DGASPC Cluj, Dan Tămaş, a afirmat că în acel spaţiu locuiesc, pentru o perioadă determinată, 10 angajaţi ai unui centru din subordinea instituţiei, proveniți din sistemul de protecție specială şi cu venituri mici.

"La începutul anului 2015, în colaborare cu o organizație neguvernamentală parteneră au început demersurile pentru promovarea unui proiect cu finanțare europeană (Centrul de Consiliere și Pregătire pentru Asistenții Maternali Profesioniști), ca și locație aleasă fiind imobilul de pe strada Padin.

Până la aprobarea și implementarea acestui proiect, spațiul compus din 6 încăperi, 3 toalete și o bucătărie a rămas nelocuit. Începând cu luna iunie 2015, un număr de 10 angajați ai Centrului Comunitar Județean din subordinea Direcției, tineri absolvenți de studii superioare proveniți din sistemul de protecție specială sau din alte județe, cu posibilități reduse de întreținere și cu venituri salariale scăzute, au solicitat sprijin instituției noastre de asistență socială pentru a locui pe o perioadă determinată în acest imobil (2-3 persoane/cameră, cu băi comune) până la rezolvarea problemei locative (împrumut de la bănci, fie chirii)", se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul DGASPC Cluj.

Tămaş afirmă că acest spaţiu a mai fost verificat de CJ anul trecut, pe vremea când instituţia era condusă de Mihai Seplecan. "În luna iulie 2015, la solicitarea președintelui CJ din acea perioadă, domnul Mihai Seplecan, o comisie formată din angajați de la nivelul CJ Cluj s-a deplasat în teren pentru a verifica aceste aspecte. În urma verificărilor întreprinse, punând la dispoziție toate actele solicitate și coroborat cu datele legate de situația socio - economică a tinerilor, nu s-a solicitat evacuarea nimănui din imobil", se mai afirmă în acelaşi comunicat de presă.

Comenteaza