Comuna Baciu, cooptată în proiectul Centurii Metropolitane. Boc: "Traficul de la autostradă nu va mai trece prin Cluj"

Comuna Baciu, cooptată în proiectul Centurii Metropolitane. Boc: "Traficul de la autostradă nu va mai trece prin Cluj"

Comuna Baciu va fi cooptată în proiectul Centurii Metropolitane, conform primarului Clujului, Emil Boc. Astfel, traficul spre Cluj-Napoca va scădea considerabil: autovehiculele de pe Autostrada Transilvania (A3), ce acum tranzitează oraşul - în principal trafic greu - vor fi redirecţionate spre viitoarea centură.

Pentru acest nou pas a fost nevoie de o formalitate: votul consilierilor locali privind aprobarea încheierii unui act adițional la acordul de asociere încheiat între Municipiul Cluj-Napoca și unitățile administrativ-teritoriale Gilău, Florești și Apahida, în vederea realizării în parteneriat a studiului de fezabilitate, a planului urbanistic zonal și a documentației tehnice necesare pentru emiterea autorizației de construire, pentru obiectivul de investiții „Drum Trans-Regio Gilău-Apahida”, proiect din inițiativa primarului.

"Nu vor mai intra din Baciu maşini în Cluj-Napoca, doar care oamenii care merg la serviciu. Tot ce se descarcă de pe autostradă va fi redirijat pe centură. Am discutat cu toţi primarii, toți sunt de acord", a declarat primarul Emil Boc. 

Centura Metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania (A3), traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele - Apahida. Lungimea totală a noii centuri este de 38 km. Investiţia în acest proiect va depăşi 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane bani europeni.

Comenteaza