Liber la ridicat maşini parcate neregulamentar în Cluj! De când şi în ce situaţii

Liber la ridicat maşini parcate neregulamentar în Cluj! De când şi în ce situaţii
Maşinile parcate neregulamentar pe raza municipiului Cluj-Napoca vor fi ridicate începând cu data de 9 februarie 2017. Până atunci însă, polițiștii locali vor distribui aproximativ 5.000 de pliante, care vor conține toate informațiile cu privire la prevederile legale, cuantumul sancțiunii, datele referitoare la locul de depozitare a vehiculelor ridicate, precum și numerele de telefon care pot fi apelate în astfel de cazuri.

Măsura ridicării autovehiculelor se aplică în cazuri precum

Oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile CTP, pe benzile de urgență și cele de siguranță, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale/pietonale, pe trotuare și piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gosposdărești sau a diverselor accese auto, precum și în alte situații, conform legislației în vigoare.

Cuantumul sancțiunii pentru ridicare-transport-depozitare a fost stabilit conform HCL nr. 21/2017 și este de 547 de lei. În cazul în care utilizatorul sau proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea, sancțiunea e de 294 de lei.

Măsura privind ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar s-a dispus în conformitate cu prevederile HG nr. 965/2016, privind circulația pe drumurile publice, pentru modificarea OUG nr. 195/2002, republicată, aprobat prin HG nr. 1391/2006 și HCL nr. 21/2017.

Tarife dublue la parcările din centrul Clujului

Tarifele la parcările publice cu plata orară din zona centrală au fost majorate începând cu data de 1 ianuarie 2017. Inclusiv cele cu plata prin SMS. Spre exemplu, o oră de parcare în zona I costă 4 lei în 2017 (parcometre/parcare închise cu bariere/tichete răzuibile/SMS) - faţă de 2 lei în 2016.

Pe lângă creșterea tarifelor parcărilor din zona centrală, noile reglementări se referă și la faptul că se elimină abonamentele de pe străzile aferente zonei tarifare I, cu excepţia abonamentelor pentru riverani persoane fizice.

Aceste reglementari vizează un număr de 26 de străzi, toate din zona centrală (zona I): Baba Novac, Bolyai, E. de Martonne, Emil Isac, Eroilor, I.C. Bratianu, I. Maniu, M. Kogalniceanu, O. Petrovici, P-ta Unirii (inclusiv parkingul cu bariere), S. Micu, St. O. Iosif, H. Oberth, Universitatii, V. Fulicea, C. Daicoviciu, Paul Chinezu, V. Alecsandri, Brassai, David Ferenc, Emil Zola, Gaal Gabor, Tipografiei, Cotita, Sindicatelor, F.D. Roosevelt. în celelalte zone ale orașului tarifele de parcare/garaje rămân neschimbate.

Prin aceste măsuri, Primăria Cluj-Napoca îşi propune eficientizarea sistemului de parcare și descurajarea traficului rutier din zona centrală.

Comenteaza