Le-a crescut un zid de şase metri în faţa ferestrelor VIDEO

Le-a crescut un zid de şase metri în faţa ferestrelor VIDEO
Locatarii unui bloc din cartierul Dâmbul Rotund s-au trezit cu un zid de 6 metri în faţa ferestrelor. Şase garsoniere de la primele două nivele au rămas fără lumina şi căldura soarelui. Paradoxal, reprezentanţii Primăriei spun că noua construcţie este legală şi că a fost avizată încă din 2003.

Pe strada Izvorului, zidul unei case a fost construit la doi paşi de ferestrele unui bloc, iar locatarii de la primele două nivele au rămas fără lumină naturală. Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că locuinţele lor seamănă acum cu nişte beciuri.

"Acel perete de aproape 6 metri efectiv, dacă se făcea mai jos, poate că nu-mi era atât de greu, că aveam şi eu soare, da' aşa n-am soare deloc, toată ziua stau cu lumina aprinsă şi-mi este frig. Deci este un frig umed permanent, vară, toamnă, iarnă sunt ca şi în Doftana. Deci aşa mă simt ca-ntr-o închisoare, într-un beci", a spus o locatară.

Aceasta spune că zidul a scăzut şi valoarea locuinţelor din bloc. Ea şi-a cumpărat garsoniera în 2006, plătind pe ea 18.500 de euro, iar acum aceasta valorează numai 11.000 de euro. Reprezentanţii Primăriei spun că n-au cum să intervină, deoarece construcţia respectivă respectă întrutotul limitele autorizaţiei de construcţie, autorizaţie eliberată în 2003, pe vremea primarului Gheorghe Funar.

"Construcţia a fost edificată cu respectarea autorizaţiei de construire, care s-a emis în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar orice persoană care se consideră lezată sau afectată de către acest imobil are ca soluţie posibilitatea de a se adresa instanţei", spune purtătorul de cuvânt Oana Buzatu.

Proprietarii afectaţi de zidul din faţa geamurilor sunt oameni cu venituri modeste şi spun că nu-şi permit costurile impuse de o acţiune în instanţă pentru anularea autorizaţiei de construcţie şi eventual demolarea imobilului.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: C. Fedeleş, F. Dan

Comenteaza