La naiba cu parcul vostru! Clujenii îşi apără cu disperare garajele de tablă

La naiba cu parcul vostru! Clujenii îşi apără cu disperare garajele de tablă
Parcul va fi realizat lângă o fabrică nu se ştie cum aprobată între blocuri

Clujul va avea un nou parc, de aproape zece hectare. Locuitorii din zonă sunt însă nemulţumiţi.

În zona Aurel Vlaicu se pregăteşte amenajarea unui parc de aproape zece hectare. Ca dimensiune, este mai întins decât Parcul Feroviarilor, 5 hectare, dar mai mic decât Parcul Central, care are 13 hectare. Miercuri, Consiliul Local a aprobat planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru acest poriect.

Proiectul a fost elaborat de arhitecţii de la Planwerk. „Este un parc normal, cu arbori, cu bănci, cu locuri de joacă pentru copii. Este gândit în sensul unei noţiuni despre care se vorbeşte tot mai mult la Cluj, calitatea vieţii”, a explicat Eugen Pănescu, unul dintre fondatorii firmei de arhitectură şi urbanism.

Realizarea acestui parc a creat însă nemulţumiri printre locuitorii din zonă. Zeci de persoane de pe străzile Nirajului şi Mureşului s-au plâns, în etapa de consultare publică pentru acest proiect, că li se vor demola garajele de tablă sau beton. Cei mai mulţi au precizat că garajele lor sunt legale, autorizate la vremea construirii lor. În mai multe plângeri formulate apare informaţia că sunt 154 de garaje şi 42 de locuri de parcare la sol. Răspunsul Primăriei a fost însă concludent: PUD-ul vizează doar spaţiul verde de 9.450 de metri pătraţi, nu şi garajele.

Totuşi, primarul Emil Boc a precizat, cu mai multe ocazii, să autorizaţiile pentru construcţiile acestea de tablă sau beton sunt provizorii; că în momentul în care există un proiect pentru zona respectivă, autorizaţiile îşi încetează valabilitatea.

„Vremea garajelor de tablă a trecut. Urmează să trimitem notificări pentru deţinătorii de garaje din mai multe zone ale Clujului, cum este aceasta, unde vrem să facem parcul, sau cum este pe strada Nicolae Titulescu, pentru că dorim să introducem banda dedicată mijloacelor de transport în comun pe această arteră. Am trimis deja astfel de notificări pentru garaje din Mănăştur”, a spus Boc.

Comenteaza