L-au “omenit” pe Gurzău şi şi-au spus păsurile “şefului”, în direct

L-au “omenit” pe Gurzău şi şi-au spus păsurile “şefului”, în direct
Opoziţia din Consiliul Local s-a întrecut pe ea la ultima şedinţă de săptămâna trecută. În afară de episodul: (O)poziţia lui “să trăiţi şeful”, în care au respins un proiect apoi l-au votat în aceeaşi zi, în cadrul unei şedinţe de îndată.

După ce au respins de mai multe ori alocare unui spaţiul din patrimoniul primăriei deputatului Adrian Gurzău s-au mai înmuiat şi, la şedinţa din 16 mai, prin concursul consilierilor PSD, membrul PDL îşi poate amenaja cabinetul de parlamentar pe Eroilor. Mai mult, l-a finalul şedinţei, consilierii USL s-au plâns edilului şi au cerut rezolvarea mai multor probleme ale urbei: îndepărtarea afişelor din campania electorală trecută din Mănăştur cu candidatul Daniel Buda, montarea unei balustrade pe scările de pe Cetăţuie sau înlocuirea unor dale de cauciuc distruse în parcul din cartierul Grigorescu.

Spaţiul de pe B-dul Eroilor nr. 2, dorit şi de deputatul PNL Steluţa Cătăniciu a fost în sfărşit alocat deputatul PDL Adrian Gurzău pentru a-şi deschide cabinetul de parlamentar. Grupul USL a respins acest proiect pe care primarul l-a prezentat consilierilor la fiecare şedindă, începând cu luna februarie când a picat de la vot pentru prima dată. Proiectul avea nevoie de 18 voturi pentru a deveni hotărâre. La şedinţa din 16 mai, consilierii PNL nu au mai apucat să fie anunţaţi că ceilalţi colegi de alinţă, grupul PSD va vota "pentru" atribuirea apartamentul 3 lui Gurzău. Aşa că s-au abţinut de la vot. În schimb, PSD a votat alături de consilierii PDL şi UDMR pentru Gurzău. Doru Stoica de la PNL a declarat că liberalii au fost solidari colegilor parlamentari de la PNL, Steluţa Cătăniciu şi Adrian Oros care nu au primit până în prezent, nici măcar o propunere de la primărie, deşi au cerut spaţii în colegiile unde au câştigat alegerile. Ca să mai repare din "disfuncţiile de comunicare", după cum au explicat după şedinţă, colegii de la PSD au propus votarea unui aviz de principiu prin care executivul primăriei să fie mandatat să facă propuneri de spaţii pentru cabinete parlamentare şi celor doi lăsaţi pe dinafară. Liderul PSD din Consiliul Local, Claudia Anastase, nu a putut explica de ce opoziţia nu şi-a păstrat punctul de vedere şi "s-a înmuiat" când a venit vorba de Gurzău.

Nici de ce grupul PSD a adoptat poziţia lui "Să trăiţi şeful" şi, după ce au respins o alocare de fonduri către Federaţia Share care gestionează proiectele Clujul - Capitală Europeană a Tineretului, pe motivaţia că e prost fundamentat, a fost de acord cu acesta, după discuţii particulare la cabinetul primarului şi l-a revotat în cadrul unei şedinţe de înadată, convocate imediat după cea ordinară.

Mai mult, consilierii din opoziţie, au ridicat mai multe probleme ale oraşului edilului Emil Boc în cadrul şedinţei de joi.

Consilierul Ioana Borza a reproşat edilului că, deşi primăria a fost de acord cu afişarea programului evenimentelor susţinute din fonduri publice, acesta nu a mai apărut pe site-ul primăriei. Mai mult, ea a cerut rezolvarea problemelor din zona Mănăştur Sud, unde veteranii şi dezvoltatorul Mănăştur Holding au terenuri care se suprapun ca amplasamente şi s-a plâns că nu a primit o informare referitoare la cazul vânzârii apartamentelor ANL. Liderul consilierilor PNL, Ovidiu Florina a cerut repararea podului din Mihai Viteazul dar şi denumirea staţiilor de transport public, prin autocolante lipite în autobuze, în aşa ăn fel turiştii străini care vin în oraş să poată să se descurce în stil "european" şi la Cluj-Napoca.

Dan Tarcea, tot de la liberali, a cerut îndepărtarea afişelor electorale cu candidatul perdant PDL, Daniel Buda, care încă tronează în Mănăştur. "V-aţi preocupat în campanie să-l daţi jos pe Adrian Oros, dar afişele cu Daniel Buda le-aţi lăsat pe stâlpi şi acuma în cartierul Mănăştur", a afirmat acesta. "Degeaba tronează", au opinat colegii din forul deliberativ local. Consilierul a mai cerut montarea unei balustrade în zona Cetăţuia care lipseşte pe o porţiune a scărilor. Consilierul Adrian Mureşan a cerut încetarea execusului de zel a serviciului Registrul Agricol care cere declaraţie notarială că nu au înstrăinat terenul de la proprietarii de teren care plătesc impozit pe teren şi sunt cu taxele la zi. El a mai atras atenţia că nu a primit informarea legată de eliberarea titlurilor de proprietate pentru Felecani, în fosta livadă Palocsay. Consilierul Dan Ţăgorean de la PPDD a cerut înlocuirea unor dale distruse din parcul de joacă din cartierul Grigorescu.

La problemele ridicate, răspunsul primarului Emil Boc a fost că ele vor fi verificate şi că se vor aduce lucrurile într-o stare de normalitate.

 

Etichete
Comenteaza