Jungla parcărilor din zona Cluj Arena, pe cale să fie rezolvată. Şoferii ar putea fi îndrumaţi să folosească parcarea stadionului

Jungla parcărilor din zona Cluj Arena, pe cale să fie rezolvată. Şoferii ar putea fi îndrumaţi să folosească parcarea stadionului
Zona stadionului din oraş a devenit o junglă a parcărilor, iar zeci de autoturime staţionează neregulamentar în zonă. Clujenii nu se înghesuie să îşi parcheze parcheze autoturismele în incinta Cluj Arena. Cu toate că parcarea are o capacitate de peste 300 de locuri, prea puţin şoferi cunosc faptul că parking-ul este deschis publicului şi în afara competiţiilor sportive. Soluţia ar putea veni prin montarea unor indicatoare rutiere de orientare spre parking.

Consilierul local PNL Ioan Bîldea îi solicită primarului Emil Boc să pună la dispoziția clujenilor montarea unor indicatoare rutiere de orientare care să îndrume şoferii spre parcarea subterană a stadionului Cluj-Arena. Bîldea consideră că așa se va rezolva, măcar parțial, problema parcărilor ilegale din zonă.

Cluj Arena pune la dispoziția clujenilor începând din 2 aprilie 2014, 303 locuri de parcare. Pentru a îşi lăsa maşina în parcarea de la stadion, şoferii sunt nevoiţi să scoată din buzunar un leu pe oră și doi lei în intervalul 22:00-8:00.

Cu toate acestea, clujenii preferă să îşi parcheze autoturismele neregulamentar, blocând buna desfăşurare a traficului rutier, dar şi accesul pietonilor. Astfel, în ultimul timp, trotuarele din jurul stadionului au devenit locuri de parcare pentru clujenii veniți în parcul central la plimbare, petreceri, cununii ori pentru cei care vin în zona locurilor de joacă din parcul de lângă Cluj Arena. Consilierul local este de părere că mulţi clujeni clujeni nu știu că stadionul din oraş are o parcare subterană disponibilă publicului, iar situaţia ar putea fi îmbunătățită prin montarea rapidă a câtorva indicatoare rutiere de orientare.

"Foarte mulți clujeni veniți în parcul central la plimbare, petreceri, cununii ori cu copiii la locurile de joacă de lângă stadion, nu știu că în subteran Cluj-Arena are amenajată o parcare. Drept urmare, ne trezim cu mașini parcate ilegal în toată zona, chiar și pe spațiul verde. Până acum amenzile aplicate de către Poliția Locală nu au rezolvat nimic, iar oamenii se plâng după ce sunt amendați că nu au avut unde parca și că nu știau de parcarea de la Cluj-Arena.Astfel, pentru a nu mai exista nici un fel de scuză, consider că este necesară montarea unor astfel de indicatoare, în zona Parcului Central „Simion Bărnuțiu", a zonei de joacă pentru copii, pe malul Someșului Mic și a aleii Stadionului", menţionează consilierul local PNL Ioan Bîldea.

Construcţia stadionului Cluj Arena a durat 2 ani şi a fost finalizată în septembrie 2011. Costurile totale au fost de 36 de milioane de euro, iar Cluj Arena a fost inclus de UEFA în categoria a 4-a a stadioanelor Elite, care îi permite să organizeze meciuri în Champions League, până în fazele finale. Cluj Arena a fost construit pe locul fostului stadion „Ion Moina".

Comenteaza