Inspecţie FIBA la Polivalentă. „Aduc parchet nou”

Inspecţie FIBA la Polivalentă. „Aduc parchet nou”
Reprezentanţii FIBA au anunţat că vin cu propriul parchet pentru EuroBasket 2017.

Sala Polivalentă a fost, în ultimele zile, vizitată de reprezentanţi ai FIBA, care a dat Clujului o grupă a EuroBasket august-septembrie 2017, dar şi de cei ai Federaţiei Române de Gimnastică, organizatoarea Campionatului European de luna viitoare.

FIBA a venit la Cluj să analizeze spaţiile de publicitate. Federaţia internaţională are drepturi exclusive pentru toate spaţiile din Sala Polivalentă, pe durata desfăşurării competiţiei. Apoi, reprezentanţii federaţiei au inspectat stadiul lucrărilor de extindere a tribunelor.

„S-a încheiat deja prima parte a lucrărilor, care a constat din decuparea consolei de beton şi pregătirea montării noii tribune. Acum suntem în faza de zugrăveli şi remedieri, respectiv de montare a scaunelor la etajul al doilea, astfel încât să sala să arate bine pentru Campionatul European de Gimnastică. Nici nu se va observa că au fost efectuate lucrări", a spus Ionuţ Rusu, directorul SC Sala Polivalentă SA. Cea mai mare parte a operaţiunilor vor fi efectuate în lunile mai, iunie şi iulie, când Polivalenta va fi complet închisă.

Cu această ocazie, FIBA a anunţat că va instala la Cluj propriul parchet. „Avem parchet de la acelaşi producător, Junckers. Parchetul actual din Sala Polivalentă este model A4, iar FIBA doreşte să instaleze modelul A3", a precizat Rusu.

În paralel cu federaţia de baschet, la Cluj au efectuat o vizită şi trimişii Federaţiei Române de Gimnastică. Ei au dorit, de asemenea, să observe stadiul lucrărilor din sală şi să se asigure că şantierul nu va afecta desfăşurarea Campionatului European.

Reprezentanţii FRG au inspectat şi platoul din faţa Sălii Polivalente, unde va fi instalat un balon care trebuie să servească drept sală de încălzire pentru sportivi. Lucrările vor începe peste o săptămână. S-a stabilit ca podeaua să fie din lemn, iar aceasta să acopere panta de 60 de centimetri a platoului, astfel încât suprafaţa să fie perfect plană. După montarea podelei se va ridica şi balonul presostatic.

Campionatul European de Gimnastică va avea loc în perioada 19-23 aprilie şi este prima competiţie de acest gen organizată de România din 1957 încoace, iar EuroBasket 2017 este programat să aibă loc între 31 august şi 8 septembrie; acesta este considerat cel mai important eveniment sportiv organizat vreodată în ţara noastră.

Comenteaza