Informaţie bombă de la CJ Cluj: „PUG-ul Floreştiului şi-a încetat valabilitatea". Ce spune primarul Horia Şulea

Informaţie bombă de la CJ Cluj: „PUG-ul Floreştiului şi-a încetat valabilitatea
Într-un răspuns dat unor petiţionari din Floreşti, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a lansat o informaţie bombă: Planul Urbanistic General al comunei clujene şi-a pierdut valabilitatea în urmă cu un an.

„Suntem în măsură să vă comunicăm faptul că în prezent la nivelul comunei Floreşti nu există Plan Urbanistic General în vigoare, deoarece acesta şi-a pierdut valabilitatea începând cu data de 11.01.2017", se arată în răspunsul CJ Cluj, citat de clujust.ro.

Pe scurt, concluzia forului judeţean s-a bazat pe următoarea stare de fapt. PUG-ul Floreştiului a fost aprobat de Consiliul Local Floreşti în 2005 şi avut o valabilitate de 10 ani. Valabilitatea a fost prelungită în 15.02. 2012 cu încă 2 ani, deci 12 ani din 2005, până în 2017.

CJ Cluj mai arată că autoritatea locală ar fi avut posibilitatea să mai prelungească valabilitatea PUG-ului, prin modificarea legii, care a devenit mai permisivă, după data primei prelungiri din 2012, dar nu a emis o hotărâre de consiliu local în acest sens şi astfel s-a ajuns în situaţia actuală ca PUG-ul să iasă din termenul de valabilitate.

Potrivit aceleiaşi surse, CJ Cluj a informat şi Prefectura Cluj si Inspectoratul de Stat in Constructii despre aceasta situaţie. Dacă PUG-ul cele mai mari comune din tară ar fi ieşit din vigoare, activitatea urbanistică în Floreşti ar fi serios afectată. Însă, primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că PUG al comunei clujene este în vigoare.

„Din punct de vedere legal, PUG este în vigoare. În 2012 am făcut prelungirea pe 2 ani de zile exact aşa cum ne permitea acea hotărâre de guvern iar în continuare, având în vedere că nu se încadra aproape nimeni la nivel naţional în acea hotărâre, s-a luat o altă hotărâre că se prelungeşte până la 10 ani, deci nu mai mult de o dată. Noi am făcut acea prelungire o dată conform hotărârii iniţiale, iar conform hotărârii de guverm ulterioare cu prelungirea până la 10 ani, ne încadrăm în ceea ce s-a hotărât în cea de-a doua hotărâre legat de PUG-uri", a explicat Şulea.

„Să presupunem prin absurd că ar fi adevărat ceea ce se spune, Prefectura ar trebui să se sesizeze de mult în sensul ăsta, dar nu s-a sesizat că nu a fost cazul", a mai afirmat primarul Horia Şulea.

Comenteaza