Încotro merge banda dedicată. Două cartiere, în vizor

Încotro merge banda dedicată. Două cartiere, în vizor
Pe 21 Decembrie s-a implementat deja banda dedicată

Primarul Emil Boc a anunţat că doreşte amenajarea unor benzi dedicate mijloacelor de transport în comun în două dintre cartierele Clujului.

Primăria şi specialiştii în traficul rutier nu au găsit încă o soluţie pentru continuarea pe Calea Moţilor a benzii dedicate, dar Emil Boc priveşte dincolo de acest tronson. A anunţat că va da în lucru studierea altor două artere, amplasate în cartierele Clujului. Concret, este vorba despre Observatorului, din Zorilor, şi Nicolae Titulescu, din Gheorgheni.

Apare banda, dispar parcări la bordură şi garaje de tablă

„Aşteptăm soluţii pentru cele două străzi. Vor trebui să dispară maşinile parcate la bordură şi, atunci, automat, va trebui să demolăm şi garajele dintre blocuri, ca să creăm mai multe locuri de parcare”, a spus Boc.

Municipalitatea anunţa anul trecut că se pregăteşte o „salbă” de şapte parkinguri supraterane în Gheorgheni, în apropiere de Nicolae Titulescu. Cel mai avansat, din punct de vedere al demersurilor, era anunţat cel de pe strada Liviu Rebreanu.

„Garajele de tablă au autorizaţii provizorii. Dacă avem rezolvată problema proprietăţii, adică terenul nu este revendicat sau retrocedat, şi avem un proiect de modernizare, garajele trebuie demolate. Trimitem somaţii, le dăm oamenilor câteva luni să le desfiinţeze singuri, iar, dacă nu, le demolăm noi, pe banii lor”, a afirmat primarul.

Bandă pe Moţilor, în august

În ceea ce priveşte continuarea benzii dedicate actuale, Boc a creionat un calendar. „Soluţiile vor fi puse pe site-ul primăriei săptămâna viitoare şi vom avea lunile mai, iunie, iulie pentru dezbateri publice şi simulări. Dorim să implementăm banda dedicată pe Moţilor în august, când traficul nu este foarte intens, ca să putem lucra la acordurile fine”, a explicat edilul şef. Banda dedicată de la biserica Sf. Petru până pe Memorandumului a fost implementată, anul trecut, în ultima decadă a lunii august.

Comenteaza