Incident la aeroportul din Cluj: pasagerii au aşteptat şase ore. Ce compensaţii le-a oferit Wizz FOTO

Incident la aeroportul din Cluj: pasagerii au aşteptat şase ore. Ce compensaţii le-a oferit Wizz FOTO
O aeronavă care trebuia să plece marţi dimineaţa de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca a întârziat decolarea cu şase ore din cauza unui incident.

Cursa Wizz Air cu destinaţia Basel (Elveţia) trebuia să plece la ora 7:20 de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu, dar ea nu a putut decola la timp (foto în galerie)

"A fost un incident minor în care a fost implicată şi aeronava. Un utilaj a atins uşor avionul şi acum se fac verificări, după care va decola. Este vorba de un utilaj de alimentare cu apă potabilă, avionul a fost zgâriat şi mecanicii Wizz Air fac verificări", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

Utilajul implicat în incident aparţine unei companii private, contractată să presteze servicii de mentenanţă pe aeroportul clujean. Iniţial, jumătate dintre pasageri au fost îmbarcaţi, iar alţii au făcut drumul cu autobuzul până la avion, apoi au fost întorşi în aerogară. La 09:30, după ce au stat două ore şi jumătate în avion, şi primii pasageri au fost aduşi înapoi în aerogară. 

Pasagerii au fost anunţaţi că avionul va decola la 12:30, aşadar cu peste cinci ore întârziere faţă de program.

În jurul orei 11:00, au fost scoşi din terminal şi invitaţi să treacă din nou prin punctul vamal. Ei au primit o scrisoare din partea companiei Wizz Air, în care li se spune că îşi vor primi banii înapoi, plus o compensaţie de 20% din preţul biletului. Li s-au promis, de asemenea, apă şi sandvişuri, pe care le-au primit în jurul orei 11:20.

Aeroportul clujean a remis un comunicat de presă în care a explicat situaţia creată: "În timpul alimentării cu apă a aeronavei companiei Wizz Air, care urma să efectueze zborul spre destinația Basel, cu decolare de pe Aeroportul Internațional Cluj, la ora 07:20, nacela echipamentului de handling a atins fuselajul aeronavei. Operatorul aerian a demarat verificări tehnice, urmând ca o altă aeronavă să decoleze spre Basel. Aeroportul a declanșat o investigație internă pentru stabilirea cauzelor acestui incident".

Wizz Air confirmă că a fost alocată o altă aeronavă pentru zborul spre Basel. "Zborul Wizz Air W6 3371 de la Cluj-Napoca la Basel va înregistra întârziere după ce aeronava va fi supusă unor investigaţii tehnice neprevăzute din cauza unui incident petrecut în aeroport cu un camion care alimentează cu apă aeronava.

Aeronava este supusă inspecţiilor tehnice obligatorii. Pentru a minimiza întârzierea, Wizz Air va aloca o altă aeronavă, de la o altă bază, pentru a efectua cursa Cluj-Napoca-Basel. Ora estimată a plecării este 12:30 (ora locală).

Pasagerii au primit alimente, în conformitate cu politica Wizz Air şi cu reglementările UE. Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor pentru orice neplăceri cauzate, dar siguranţa şi securitatea echipajului, pasagerilor şi aeronavei sunt prioritatea noastră numărul unu", se arată într-un comunicat remis presei.

Nici noua oră de decolare nu a fost respectată. Abia la 12:40 au fost îmbarcaţi pasagerii în aeronava sosită special. În jurul orei 13:00, avionul a decolat spre aeroportul Basel/Freiburg/Mulhouse.

Emoţii la aterizarea în Basel. Pilotul aeronavei a ratat prima aterizare, însă totul s-a încheiat cu bine la a doua încercare.

Comenteaza