Începe şcoala. Primăria a investit 9,2 milioane de lei în reparaţii la unităţile de învăţământ

Începe şcoala. Primăria a investit 9,2 milioane de lei în reparaţii la unităţile de învăţământ

Primăria Cluj-Napoca a efectuat lucrări de modernizare şi igienizare în 85 de şcoli, creşe şi grădiniţe din Cluj-Napoca, în sumă de peste 9 milioane de lei.

"În data de 9 septembrie, elevii vor găsi şcolile reparate în totalitate. Mai sunt câteva mici lucrări de realizat până începe şcoala. Am efectuat lucrări la peste 85 de unităţi de învăţământ, creşe şi grădiniţe. Valoarea totală a investiţiilor este de peste 9,2 milioane de lei. Am făcut lucrări de reparaţii, tâmplărie, am reparat instalaţiile sanitare, instalaţiile electrice, şlefuit parchetul, lăcuit, s-au schimbat bănci acolo unde situaţia a impus-o, s-au făcut zugrăveli, astfel încât anul şcolar să poate începe în condiţii civilizate pentru copii", a declarat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, la Ziua Live.

Primăria Cluj-Napoca direcţionează 25% din taxele şi impozitele cetăţenilor în învăţământ, rezultatele fiind pe măsură. Anul acesta, judeţul Cluj s-a situat în fruntea clasamentul în ceea ce priveşte promovabilitatea la examenul de Bacalaureat, cu aproape 81% şi 14 medii de 10, dintre care 9 au fost înregistrate la Cluj-Napoca.

"Peste 25% din taxele şi impozitele pe care clujenii le plătesc anul merg în finanţarea învăţământului, prin lucrări de reparaţii, investiţii şi prin finanţarea costului per elev, care, dacă ar fi să stăm doar după banii care vin de la Bucureşti ar fi insuficienţi pentru achitarea tuturor salariilor şi a celorlalte costuri care sunt generate de un act de învăţământ de calitate. Se şi vede rezultatul investiţiilor, întrucât Clujul este în top în ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, dar şi celelalte", a afirmat viceprimarul Clujului.

Comenteaza