Începe extinderea skatepark-ului Rozelor, proiect câștigător al bugetării participative 2018. Investiție de 3,6 mil. lei

Începe extinderea skatepark-ului Rozelor, proiect câștigător al bugetării participative 2018. Investiție de 3,6 mil. lei
| Foto: Diana Cîmpean

Parcul de sporturi extreme din incinta Parcului Rozelor își va dubla suprafața, printr-o investiție de 750.000 de euro. Proiectul a fost printre cele 15 proiecte câștigătoare în 2018 în cadrul procesului de bugetare participativă din Cluj-Napoca.

Skateparkul de 1.050 mp existent în Parcul Rozelor se va extinde cu încă 1.007 mp, la care se adaugă 730 mp de spații verzi și 296 mp de alei și de căi de circulație. Consilierii locali urmează să aprobe indicatorii tehnico-economici ai investiției în ședința de joi, 21 noiembrie.

Potrivit referatului ce însoțește proiectul de hotărâre, parcul este populat de arbori îmbătrâniți, cu ramuri uscate, debilitați și înclinați, iar mobilierul urban este învechit și deteriorat. Mai mult, în zonă există un mare deficit de spațiu verde.

Investiția de 3,6 milioane de lei - bani de la bugetul local care se va desfășura pe durata a 15 luni este menită să redea Parcului Rozelor și tinerilor amatori de sporturi extreme, a unui skatepark modern. Prin amenajarea și extinderea sa se urmărește crearea unui spațiu adecvat actualizat la cerințele de competiție olimpică, dat fiind faptul că din 2020 acest sport este introdus în aceste concursuri internaționale.

Începe extinderea skatepark-ului Rozelor, proiect câștigător al Bugetării participative 2018. Investiție de peste 3,6 milioane de lei

Amintim că proiectul de extindere a skateparkului Rozelor este unul dintre cele 15 proiecte câștigătoare, în 2018, în cadrul procesului de bugetare participativă.

Comenteaza